Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Den s dítětem už podruhé: Vězni z Bělušic se mohli setkat se svými potomky

Autor: DH - 
8. září 2021
18:51

Ve Věznici Bělušice během uplynulého víkendu proběhl už druhý ročník akce s názvem Den s dítětem, který pořádá Mezinárodní vězeňské společenství. Odsouzení tatínkové mohli se svými dětmi strávit celých 8 hodin.

Akce Den s dítětem se v Bělušicích účastnilo dvanáct vybraných tatínků a společně s nimi se v okrasné zahradě tamní věznice mohly sejít i jejich partnerky a samozřejmě děti. Společného času si mohly rodiny užít od 9 do 17 hodin odpoledne. Standardní setkání přitom trvá maximálně 3 hodiny.

Hlavním cílem projektu, který pořádá spolek Mezinárodní vězeňské společenství, je udržení rodinných vazeb cílených na děti. Akce se letos účastnil osobně i její ambasador herec Filip Tomsa a moderátoři České televize Bára Černošková a Jiří Kalemba. Ti celou akcí provázeli a zúčastněné pobavili vyprávěním příhod z nedávno proběhlé olympiády v Tokiu.

„Pro účastníky byli připraveny kreativní worshopy, celodenní občerstvení a stejnobarevná trička, která opticky rodiny spojily jako celek. Celou akci doplňoval svou hudbou DJ, maskoti večerníčka a duháčka a i fotokoutek, kde se rodiny mohli nechat společně či s ochotnými hosty vyfotit a mít tak na památku společnou fotografii. Na závěr všechny přítomné děti obdržely spoustu dárků a nechyběly bohužel ani slzy při loučení se svými tatínky," uvedla mluvčí Věznice Bělušice Danuše Vránová.

 Vězňům spolek Mezinárodní vězeňské hnutí pomáhá dlouhodobě. Jedná se o křesťanské sociální hnutí, které se snaží bez rozdílu vyznání pomáhat všem, kterých se dotkl zločin. V rámci ostatních sdružení funguje tento spolek ve 120 různých zemích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání