Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Všechny oběti nehody letadla na Slovensku byli Češi: Svědci popsali hrůzné scény na místě

Autor: ČTK, yks - 
28. srpna 2021
15:13

Všechny tři oběti páteční tragické nehody malého letadla na Slovensku byli Češi. Na dotaz ČTK to v sobotu uvedla policejní mluvčí Mária Linkešová. Slovenská média dříve informovala, že tragédii nepřežili dva Češi a slovenský pilot, který žil v Česku. Svědci popsali, jak děsivě to vypadalo na místě neštěstí.

Čtyřmístný stroj podle hasičů spadl na západě země nedaleko hranic s Českou republikou a začal hořet. Při neštěstí zemřely všechny osoby, které byly v letounu. Linkešová uvedla, že šlo o muže ve věku 29, 47 a 52 let.

Primátorka města Skalica Anna Mierna na sociální síti napsala, že letadlo mělo technické potíže. Při pokusu přistát mimo letiště se stroj zachytil o blíže neupřesněné vozidlo a došlo k několika výbuchům. Podle primátorky na místo nehody jako první dorazila hlídka skalické městské policie.

Stroj VUT100 Cobra, který vlastní brněnská společnost UNIS, startoval na letišti v Brně. Majitel společnosti Jiří Kovář v pátek řekl, že letadlo bylo v hangáru aeroklubu, jehož členové ho mohli za určitých podmínek využít pro svoji potřebu. Bylo tomu tak podle něj i v tomto případě. Předseda aeroklubu Pavel Imriš se na žádost policie k letu ani k posádce nechtěl vyjadřovat.

Pro slovenský portál Nový Čas promluvili svědci, kteří jsou stále v šoku z toho, co viděli. „Viděl jsem, jak se kroutí v nějaké spirále, potom nabral výšku a už jen letěl dolů. Bylo to hrozné, hned mě napadlo, že má asi nějakou poruchu, “ řekl jeden přítomný muž. Letadlo se zřítilo přímo na zahradu rodiny, mladá maminka, která tam žije, se raději odmítla vyjádřit.

Jak portál doplnil, z toho, co zůstalo po třech zdravých chlapech, byli zděšeni záchranáři i muži zákona. Pohled na torza těl vháněl slzy do očí. Tragédii policie vyšetřuje jako obecné ohrožení. Příčiny nehody bude zkoumat letecký a námořní vyšetřovací útvar ministerstva dopravy.

 

 

Roman Kisty ( 29. srpna 2021 02:25 )

Skoda bratov cechov aj slovakov

karina726 ( 28. srpna 2021 17:29 )

to je nadpis - všechny - akoby ich tam bolo 20 - je mi to ľúto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání