Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U Zbraslavi měl běhat po lese medvěd: Policie nasadila vrtulník i samopaly, nic ale nenašla

Aktualizováno -
23. srpna 2021
19:29
Autor: VaB - 
23. srpna 2021
16:46

Mezi pražskou Zbraslaví a středočeskými Dolními Břežany se měl v Břežanském údolí pohybovat medvěd po silnici. Pak údajně zaběhl do lesa. Policie nasadila vrtulník. Po necelé hodině bylo ale pátrání zastaveno. 

Na místo okamžitě vyjelo několik hlídek pražské a středočeské policie. „Obdrželi jsme oznámení o tom, že se mezi Zbraslaví a Dolními Břežany na silnici pohybuje medvěd,“ řekla Blesku mluvčí policie Michaela Richterová. 

Podle posledních informací se měl medvěd pohybovat po silnici a následně zaběhnout do lesa. „Policisté uzavřeli silnici, povolán byl i vrtulník s termovizí. Medvěda teď hledáme,“ dodala Richterová. Po medvědovi pátrají i prvosledové hlídky vybavené samopaly. 

Pátrání bylo ale podle informací Blesku po několika desítkách minut odvoláno. Informace o výskytu medvěda se nepotvrdila, vrtulník byl proto společně s hlídkami policie odvolán. Policie obdržela i video, na kterém je vidět medvěd u silnice, ale žádné místo ze záběru v údolí není. 

„Dnes odpoledne jsme obdrželi video s medvědem údajně sedícím u silnice v Dol. Břežanech. Prověřovali jsme jeho reálnost, ale nic takového se nepotvrdilo," dodala pak policie na Twitteru. 

Video  Údajný medvěd u Zbraslavi.   - Blesk
Video se připravuje ...

adamice ( 23. srpna 2021 19:35 )

Pomáhat a chránit. A což takhle medvěda uspat a pak zajistit jeho odsun do bezpečí? Vzít samopal s střílet umí každý...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání