Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šest vodáků skončilo v rozvodněné Vltavě: Na pomoc jim letěl vrtulník!

Autor: rc - 
19. července 2021
14:13

Záchranáři v neděli vyjížděli na pomoc šesti vodákům, kteří sjížděli rozvodněnou Vltavu. Poblíž Soumarského rašeliniště se s nimi převrátily jejich kánoe! Na místo vyjely tři sanitky, a dokonce zasahoval i záchranářský vrtulník!

Záchranáři Jihočeského kraje na sociální síti Twitter vyzývají všechny, kteří se vydají sjíždět řeky, ke zvýšené opatrnosti. „Znovu prosíme všechny, kdo se vydávají sjíždět české řeky, buďte velmi opatrní, zejména nemáte-li zkušenosti, a nepodceňujte vodní živel,“ napsali do příspěvku s tím, že nejen jihočeskou záchranu, ale také horskou službu zaměstnali vodáci, kteří se vydali sjíždět řeku Vltavu. Sjíždění rozvodněné řeky však málem pro šestici dobrodruhů skončilo tragicky.

Podle informací jihočeských záchranářů šestice neměla zkušenosti a u Soumarského rašeliniště se s nimi převrátily kánoe. „Vyslali jsme na místo tři sanitky a záchranářský vrtulník. Jednu z vodaček uvězněnou v silném proudu musel vyprostit z podvěsu vrtulník,“ uvedli s tím, že naštěstí nikdo z vodáků neutrpěl žádná zranění a mohli je nechat na místě. „Tentokrát to dobře dopadlo,“ uzavřeli záchranáři.

VIDEO: Ukázka záchrany pomocí podkovy v nebezpečném jezu

Video  Ukázka záchrany pomocí podkovy v nebezpečném jezu  - Petr Ptáček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání