Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ženu našli ve Vranovské Lhotě v tratolišti krve: Policie čin vyšetřuje jako vraždu! A hledá svědky

Aktualizováno -
19. července 2021
15:39
Autor: rc, VaB - 
17. července 2021
20:02

Vranovskou Lhotu na Benešovsku šokovala smrt ženy, jejíž tělo bylo nalezeno v tratolišti krve u místního rybníka! Případ vyšetřuje krajská kriminálka. Zatím není jasné, jak žena, která v obci nebydlela dlouho, zemřela. Jisté je ale to, že zemřela cizí vinou. Policie případ vyšetřuje jako vraždu. 

Několik dní se kriminalisté pohybovali v obci Vranovská Lhota na Benešovsku. U místního rybníka bylo objeveno tělo ženy, která ležela v kaluži krve. Mrtvou ženu měl najít podle policie její známý. 

Případem se krátce poté začali zabývat krajští kriminalisté, kteří zpravidla vyšetřují ty nejvážnější činy. „Jednalo se o 58letou ženu z Prahy, která měla na svém těle zranění, která si nemohla způsobit sama,“ uvedla mluvčí Středočeské police Vlasta Suchánková. Přesnou příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva. 

Jelikož jsou ale veškeré okolnosti nevyjasněné, začali kriminalisté čin prošetřovat jako závažný zločin vraždy. „V daném případu probíhá již od jeho prvopočátku intenzívní šetření ze strany kriminalistů, a to nejen s cílem objasnit tento skutek, ale současně i ustanovit veškeré osoby, které by jim mohly  poskytnout k případu informace. I přesto, že již kriminalisté hovořili s desítkami osob, přivítají svědectví těch, kteří ženu v inkriminovaný den, tedy 6. července 2021, viděli,“ doplnila mluvčí.

Žena se měla pohybovat v době mezi 14:30 a 18:00 v lokalitě mezi Vranovskou Lhotou a okolím Klokočné. Pokud máte nějaké informace, které mohou kriminalistům pomoci, obraťte se na bezplatnou linku 158. 

„Je to velká tragédie,“ uvedl starosta obce Josef Vašák pro CNN Prima News s tím, že něco takového ještě nezažili. Žena měla bydlet v obci krátce. Nastěhovat se měla k příteli, který cvičí psy. „Tato žena nebyla místní. Byla přítelkyní jednoho člověka, který je zde trvale přihlášen,“ dodal starosta. Příčiny smrti jsou zatím nejasné. Policisté čekají na znalecký posudek.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání