Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah Zelenka: Co píše z vězení

Petr Zelenka
 (Autor: Archiv)
Autor: František Štibor - 
16. června 2007
02:00

´Brutálně mě zbili! Kopali mě do podbřišku!´ Heparinový vrah Petr Zelenka píše z vazební věznice! Blesk má jeho dopis k dispozici

Blesku se podařilo získat autentický dopis heparinového vraha Zdeňka Zelenky. Muž, který je v současné době spojován hned se 43 případy doposud nevysvětlených úmrtí, si v něm stěžuje na postup policie. Podle grafologa Zelenkův rukopis jasně ukazuje, že heparinový vrah je člověkem s násilnickými sklony


Zelenkova zpověď: Donutili mě přiznat se "Brutálně mě zbili! Kopali mě do podbřišku! Kopali mě do genitálií! Rozhodně jsem při zatýkání nekladl žádný odpor." To píše z vazební věznice heparinový vrah Petr Zelenka (31). Obviněný, jemuž hrozí doživotní vězení, obviňuje policisty, že ho krátce po zatčení v prosinci loňského roku nezákonnými prostředky a brutálním chováním při použití násilí donutili k přiznání k osmi vraždám a devíti pokusům o vraždu. A také sepsat seznam smrti se 43 jmény! Blesk má jeho dopis k dispozici... Novou stížnost sepsal největší sériový vrah v dějinách Česka v královéhradecké vazební věznici. V dopise například uvádí, že ho policisté, na základě zdravotnické dokumentace pacientů ARO, kterou objevili v jeho bytě, donutili sepsat celý dlouhý seznam svých možných obětí. "Z vlastní paměti jsem toho do protokolu mohl uvést jen minimum. Není přece možné, abych si třeba i po šesti měsících pamatoval, který pacient ležel na kterém lůžku, komu a v kolik hodin jsem dal kolik neordinovaného heparinu a v kolik hodin kdo zemřel," píše Zelenka ve svém prohlášení. Vyšetřovatelé však mají jeho přiznání k dispozici. Podle informací Blesku může zvlášť absurdně působit Zelenkovo tvrzení ze druhého odstavce stížnosti, kde píše: "Tehdy (při zatýkání v Jihlavě - pozn. redakce ) na mě jeden z policistů křičel: "Ty sráči jeden, proč jsi podával heparin, kolik jsi chtěl zabít lidí." Podle policistů však zatýkající neměli detailní informace, aby mohli takovou větu vůbec vyslovit. "Touto stížností se zatím nezabýváme. Inspekce ministerstva vnitra v tuto chvíli nemá o této nové Zelenkově stížnosti žádné informace," řekl včera Blesku Petr Vorlíček z tiskového odboru ministerstva vnitra.
Co píše vrah "...Já jsem mu jen řekl, že jsem žádné lidi zabít nechtěl. Cítil jsem, jak mi vzadu spoutali ruce. Byl jsem vyděšenej, nijak jsem se nebránil a ze strachu jsem koukal do země. Pak mě odvedli do auta a tam mi jeden policista řekl: "Ty sráči jeden, ty si ještě vzpomeneš"..." "... Ihned nato jsem dostal ránu pěstí do levé paže a upadl jsem na zem a uhodil jsem se do spánku. Starší prošedivělý policista v civilu se mnou odešel do koupelny. Po návratu do kanceláře mi dali papír, ať napíši, komu jsem heparin podal. Bylo to asi v 19 hodin. Byl jsem v takovém stresu, že si nepamatuji, co jsem tam napsal..." "... Na zemi jsem se nehýbal, ruce mi drželi za zády a některý z těch 4 policistů mě kopl asi 2x do pravého stehna. Bolestí jsem se trochu stočil, takže jsem odkryl břicho a hned mě jeden policista kopl do podbřišku a vzápětí do genitálií. Jeden z policistů křičel: "Proč jsi podával heparin, kolik jsi chtěl zabít lidí"..." "...Ani obhájci Heroutovi jsem dne 7. 12. 06 neřekl, jakého násilí se policisté vůči mně dopustili, protože i tohoto dne jsem byl v budově policie a měl jsem strach, že když to řeknu obhájci a ten tuto skutečnost nechá zaprotokolovat, tak po odchodu obhájce si se mnou policisté zase budou dělat, co budou chtít..."
Grafoložka: Utápí se v depresích Zelenkův dopis pro Blesk rozebrala Zuzana Dobiášová, předsedkyně Asociace grafologů ČR: Velice zvláštní typ rukopisu ukazuje na osobnost problematickou, se sklonem k depresím a duševnímu onemocnění. Pisatel je dominantní introvert, který si řeší všechno dle svého názoru, ale také ku svému prospěchu. Pisateli chybí odstup od druhých, jeho povaha je vtíravá, s prvky asociálního chování a jednání. Dokáže být velice vytrvalý. Je to typ, který si velice chrání svůj "životní prostor". Pisatel se utápí v depresích, má zřejmě problém z dětství, problém se svou vlastní sexualitou. Zřejmý je i pocit neporozumění si s okolím. Pisatel je přesvědčen o správnosti svého jednání, které si v důsledku velmi tvrdě prosazuje. To je veliký konflikt osobnosti vedoucí k vnitřnímu duševnímu utrpení, které se vně musí nějak projevit."

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání