Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jídelnu v Kostelci na Labem zachvátily plameny! Desítky lidí musely utíkat

Aktualizováno -
10. července 2021
21:54
Autor: ČTK - 
10. července 2021
17:34

V Kostelci nad Labem na Mělnicku v sobotu odpoledne hořela jídelna, před příjezdem hasičů ji stihlo opustit 27 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Událost byla hlášena krátce před 13:00. Podle Fliegerové hořela výrobna potravin a stravovací provozovna o rozměrech 80 krát 30 metrů, oheň zasáhl celou střechu. Ještě před příjezdem hasičů budovu opustilo 12 zaměstnanců a 15 zákazníků, všichni vyvázli bez zranění.

Na střeše byly umístěny fotovoltaické články, které značně komplikovaly hašení. Protože jídelna je uprostřed obce, hasiči prostřednictvím místního rozhlasu a sociálních sítí doporučili obyvatelům v blízkém okolí kvůli silnému zakouření uzavřít okna a nevětrat.

Po čtyřech hodinách se podařilo dostat plameny pod kontrolu, zásah ale ještě pokračoval. Hasiči rozebírali střešní konstrukci a vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska. „V neděli ráno se na místě sejdou hasičští vyšetřovatelé spolu s experty Technického ústavu požární ochrany Praha a s kriminální policií, aby společně pátrali po přesné příčině vzniku požáru. Předmětem dalšího vyšetřování bude i stanovení výše škody,“ dodala mluvčí.

Video  Jídelnu v Kostelci na Labem zachvátily plameny! Desítky lidí musely opustit prostory  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání