Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rudo (†18) se utopil v zatopeném lomu: Nešťastný otec pobíhal po břehu a syna hledal!

Rudo (†18) se utopil v lomu.
Rudo (†18) se utopil v lomu.  (Autor: Polícia SR - Prešovský kraj)
Autor: rix - 
24. června 2021
16:02

Krutou daň si vyžádalo slunečné počasí poblíž Popradu. Zchladit do vody se tam šli při příležitosti narozeninové oslavy tři kamarádi. Opilí mladíci se ale začali topit. Mezi nimi byl i osmnáctiletý Rudo, který už se z vody nedostal. A to i přes snahu o záchranu od dalších účastníků oslavy.

„Rovnou ze školy přišla jedna parta. Hned si otevřeli víno a začali slavit. Potom se tři z nich šli koupat, jenže neuměli plavat. Voda je hned z kraje hluboká, takže se začali topit,“ popsal svědek Ivan. Hned jak se chlapci začali topit, druhá parta jim přispěchala na pomoc. Mladíci utvořili řetěz a snažili se Slováky dostat z vody. „Ten třetí byl těžký, nedokázali jsme ho vytáhnout. Ponořil se a už jsme ho neviděli,“ dodal sedmnáctiletý Ivan podle deníku Nový Čas.

Když začali hasiči po Rudovi pátrat, dorazil na místo i jeho otec. „Rudko, Rudko, kde si!“ volal jeho táta, když si uvědomil, co strašného se přihodilo, a přitom zmateně pobíhal po břehu. „I když voda není kalná, je velmi hluboká a z člunu jsme neměli tělo šanci najít,“ uvedli slovenští potápěči.

V úterý odpoledne už vytáhli policisté z jezera tělo bez známek života. Podle informací médií šlo o muže ve středním věku, který byl mrtvý již delší dobu. 

offline ( 24. června 2021 16:36 )

Co ta poslední věta? To jako vytáhli někoho, kdo se tam utopil už buhví kdy a Rudka si nechají zase napříště, až se tam utopí někdo další?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání