Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcující zpráva pro Terezu (25) od odvolacího soudu: Její největší naději zbourali jako domeček z karet!

Autor: rc - 
17. června 2021
15:10

Jen oči pro pláč zůstaly Tereze H., která byla v Pákistánu odsouzena na bezmála 9 let za pašování heroinu. Pětadvacetiletá Češka, která si z více než osmiletého trestu odpykala již více než tři roky, se stále snaží prokázat svou nevinu a dostat se na svobodu. Ve čtvrtek 17. června měla pohledná blondýnka stanout před odvolacím soudem, jenomže pak přišla studená sprcha!

Uplynuly již více než tři roky od chvíle, kdy byla Tereza v lednu roku 2018  zadržena na letišti v pákistánském Láhauru. Celníci v jejím zavazadle našli téměř devět kilogramů heroinu. Až po roce soudních stání si vyslechla svůj trest – osm let a osm měsíců ve vězení. Tereza se však nevzdává, stále se snaží prokázat svou nevinu a dostat se z vězení domů do vlasti.

Pohledná blondýnka, která se stala hvězdou tamních médií, se od vyslechnutí verdiktu snaží o odvolání. Kvůli novému slyšení u soudu vystřídala i několik právníků. „Za dva roky její bývalý právník nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila,“ informoval před časem pákistánský novinář Aršád Blesk.cz s tím, že novým právníkem se stal Navíd Básir, který už má zkušenosti s podobnými případy. Odvolání nakonec bylo naplánováno na 17. června a Tereza byla plná naděje, že se dostane domů. „Ano, mohu potvrdit, že řízení by mělo proběhnout zítra (ve čtvrtek – pozn. red.),  uvedla mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová s tím, že je Tereza stále v kontaktu s asistentem konzula, který za ní jezdí.

Nicméně v den, kdy se měla  znovu objevit v soudní síni, přišla zdrcující zpráva. Podle Aršáda byl soud zrušen. „Odvolání Terezy nebylo možné znovu vyslechnout. Vrchní soud v Láhauru opět zrušil odvolací harmonogram,“ informoval Blesk.cz novinář s tím, že soudci Málik Šehzád Chán a Vahíd Chán jsou zaneprázdněni. Navíc nebyl stanoven náhradní termín soudního řízení. „Odvolání Terezy bylo odročeno na neurčito. Tereza zůstane v pákistánském vězení,“ dodal Aršád a připomněl, že v minulosti bylo slyšení Terezy odročeno třikrát. Odročení soudu potvrdila Blesk.cz i mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová. "Soud byl dnes (17. června, pozn. red.) odročen, podle našich informací z důvodu nepřítomnosti soudce. Náhradní termín zatím nebyl stanoven," uvedla s tím, že Tereza je nadále v kontaktu s konzulátem. 

gotzur ( 19. června 2021 14:04 )

Já myslí, že už je napravená až až.

zlymikes ( 19. června 2021 06:06 )

A ten houf chlapů na tom videu to jsou klienti?

Ievice-je-smegma ( 18. června 2021 16:34 )

"Ve čtvrtek 17. června měla pohledná blondýnka stanout před odvolacím soudem..."
Ona tam s tou pašeračkou je ještě nějaká pohledná blondýna?

jajas ( 18. června 2021 09:36 )

To je prča......soudce nepřišel do práce.... Jsem myslel, že bordel je jen u nás, ale evidentně je tam ještě větší!

Xxxx86 ( 18. června 2021 05:22 )

Protože to patří k jeho práci třeba??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání