Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sanitka s pacienty narazila na Pardubicku do stromu: Jeden člověk to nepřežil

Autor: ČTK - 
24. května 2021
16:20

Smrtí jednoho z pacientů a zraněním dvou dalších i řidiče skončila pondělní nehoda sanitky, která na Pardubicku u obce Valy sjela ze silnice a narazila do stromu. Na místě zasahovaly všechny složky IZS a přiletěl i vrtulník.

Při pondělní nehodě sanitky u obce Valy na Pardubicku zemřel jeden z převážených pacientů. Další dva a řidič byli se zraněními převezeni do nemocnice. O neštěstí informovala mluvčí krajské police Eva Maturová.

„Na rovném úseku u Kokešova vyjel řidič sanitky z nezjištěných příčin vpravo mimo vozovku a narazil do stromu. Dva pacienti byli převezeni do nemocnice, třetí narozený v roce 1947 zemřel,“ uvedla Maturová. V nemocnici skončil i řidič sanity, který byl v šoku. Příčiny nehody zatím nejsou jasné, může za ní stát zdravotní indispozice řidiče, mikrospánek, technická závada či strhnutí volantu před srážkou se zvěří.

Převozová sanita byla při nehodě zdemolovaná, pasažéry museli vyprostit hasiči pomocí hydraulického zařízení. „Vyproštění bylo velmi náročné. Hasiči museli odstřihnout část střechy automobilu i boční dveře, aby se dostali ke zraněným osobám,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Další smrtelná nehoda v Pardubickém kraji se stala dnes dopoledne v České Třebové. Řidička dodávkového vozu se u prodejny Lidl srazila s cyklistou, jednasedmdesátiletý muž na místě zemřel. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání