Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při hromadné nehodě zemřelo mnoho dětí: Dívky jely ze sportovního utkání

Aktualizováno -
30. dubna 2021
19:14
Autor: ČTK, rc - 
30. dubna 2021
17:53

Hromadná nehoda se stala  pátek na jihu evropské části Ruska. Došlo tam ke srážce tří vozidel a při tragédii zemřelo nejméně pět dětí vracejících se ze sportovního utkání. Dalších přinejmenším šestnáct účastníků srážky utrpělo zranění. Napsala to agentura TASS s odvoláním na sdělení oblastní dopravní inspekce ministerstva vnitra. Policie zveřejnila předběžné příčiny nehody!

Tragická nehoda se odehrála na 535. kilometru dálnice Astrachaň - Stavropol. Krátce před pátou hodinou odpolední se tam srazila až tři vozidla. Při nehodě zemřelo nejméně pět dětí, které cestovaly v mikrobusu Mercedes Sprinter, v němž s nimi jel i čtyřčlenný dospělý doprovod. Skupina se vracela ze sportovního utkání v Čerkesku. Podle informací deníku Ria se jednalo o juniorský ženský basketbalový tým.

Policie již zveřejnila předběžné příčiny nehody. Tragédii mělo způsobit vozidlo LADA, jehož řidič zatím z neznámých příčin narazil do náklaďáku, který rozdrtil mikrobus a pak se převrátil na bok. 

Ruská televize REN uvedla, že zemřelo pět dívek, které se narodily mezi lety 2008-2009. Nehodu nepřežila Daria K., Arina O., Varvara P., Alisa G. a Victoria D. Dalších třináct dětí bylo zraněno a převezeno do nemocnic. Nehoda se měla odehrát poblíž tamní farmy Yamka.

 Šest hospitalizovaných je na jednotce intenzivní péče, přičemž stav dvou z nich je velmi vážný.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání