Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (†20) skočil do řeky, aby zachránil život ženě: Sám se utopil, žena přežila

Mladík (†20) skočil do řeky, aby zachránil život ženě: Sám zemřel
Mladík (†20) skočil do řeky, aby zachránil život ženě: Sám zemřel  (Autor: Facebook, reprofoto Sky News)
Autor: rc - 
28. dubna 2021
19:32

Hrdinsky se zachoval Folajimi Olubunmi-Adewole. Dvacetiletý muž se v sobotu vracel pozdě večer se svým kolegou domů z práce v Londýně, když viděl ženu spadnout z mostu do Temže. Ani jeden z nich neváhal a vrhli se za ní. Zatímco ženu a jeho kolegu vytáhla pobřežní hlídka, Folajimiho se zachránit nepodařilo. Rodina mladého hrdiny uvedla, že pátrání po Folajimim skončilo příliš brzy.

V sobotu kolem půlnoci se vracel domů z práce z restaurace v Londýně Folajimi Olubunmi-Adewole. Spolu se svým kolegou Bernardem si na mostu London Bridge všimli ženy stojící na mostě s úmyslem skočit dolů. Zastavili proto a rozhodli se s ní mluvit. Doufali, že se jim ženu podaří přesvědčit, aby neskákala. Ovšem marně. Oba dva se proto za ní vrhli.

„Dva muži, kteří byli svědky pádu ženy z mostu, skočili za ní a pokusili se ji zachránit. Pobřežní hlídka a námořní metropolitní policie dokázali ženu a jednoho muže vytáhnout živé,“ uvedl mluvčí londýnské policie pro britský deník Daily Mail. Folajimiho, kterému všichni říkali Jimi, se však zachránit nepodařilo. Pátrání skončilo zhruba po hodině a pokračovalo ráno. Mělo však smutný konec.

„V 6 hodin téhož rána bylo nalezeno tělo,“ uvedl dále mluvčí s tím, že mělo patřit mladému hrdinovi. „Cítím se špatně, protože můj syn se snažil zachránit ženu,“ uvedla máma hrdiny a dodala, že pátrání skončilo příliš brzy. „Jimi byl velmi milý, laskavý, mladý muž, byl srdcem naší rodiny. Byl plný života, měl svůj život, byl ambiciózní a byl tak nadaný,“ řekl o svém synovi Michalel Adewola (63) s tím, že by jeho syn měl být vyznamenán za statečnost.

 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí. | Blesk.cz

VIDEO: Jak se chovat k člověku, který mluví o sebevraždě. Nepodceňujte volání o pomoc!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání