Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Falešný gynekolog (38) „vyšetřoval“ pacientky a pomáhal jim neotěhotnět: Ordinaci měl v bytě u přítelkyně

Falešný gynekolog (38) „vyšetřoval“ pacientky a pomáhal jim neotěhotnět: Ordinaci měl v bytě u přítelkyně
Falešný gynekolog (38) „vyšetřoval“ pacientky a pomáhal jim neotěhotnět: Ordinaci měl v bytě u přítelkyně  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, rix - 
15. dubna 2021
17:59

Osmačtyřicetiletý Rakušan po většinu svého života pracoval jako pokladní v supermarketu. Jeho životní dráha ale nabrala zcela jiný směr. Rozhodl se dát na dráhu gynekologa. To, že na to neměl vzdělání, mu vůbec nepřekáželo.

Rakouský soud poslal na tři roky do vězení muže, který se neoprávněně vydával za ženského lékaře. Osmačtyřicetiletý Vídeňan do roku 2018 pracoval jako pokladní v supermarketu, pak ale začal vystupovat jako gynekolog a dopustil se jednání, které soud označil za závažný podvod. Informovala o tom agentura APA. Rozsudek je pravomocný.

Muž si nejprve pořídil masážní pult a z druhé ruky i gynekologické křeslo, které prodávajícímu nezaplatil. Opatřil si i veškeré pomůcky nutné pro běžné vyšetření pacientek. Ordinaci si vytvořil v bytě své tehdejší přítelkyně, na jehož dveře vylepil cedulku, kde se prezentoval jako atestovaný lékař. Použil přitom jméno skutečně existujícího gynekologa, který však svou praxi provozoval daleko od Vídně.

Přes inzerát si neopomněl zajistit ani uklízečku, kterou po příchodu do zcela čisté pracovny přesvědčil k lékařskému vyšetření. Jiná jeho oběť souhlasila s aplikací celkem pěti injekcí, které ji měly každé tři měsíce chránit před nechtěným početím. Jedna dávka, v níž byla ve skutečnosti čistá voda, stála ženu 45 eur (asi 1170 korun). I ona se od odsouzeného muže nechala vyšetřit. Podle agentury APA "žena naštěstí neotěhotněla".

Na dotaz soudkyně, proč se vydával zrovna za gynekologa, obžalovaný odpověděl, že „o tom nepřemýšlel“. Uvedl, že má teď novou přítelkyni, která "na něj dává pozor". Podle něj nikdy zvlášť netoužil stát se ženským lékařem, jeho vysněné povolání bylo kuchař-číšník.

Na stopu falešného gynekologa přivedl vyšetřovatele lékař, za nějž se 48letý muž vydával. Policistům oznámil, že na jeho jméno kdosi ve Vídni provozuje další lékařskou praxi.

Prokuratura původně vinila muže i z trestného činu sexuálního zneužití. Ten se jí ale nepodařilo prokázat a vyšetřování bylo již dříve zastaveno. 

Video  Omlazení a plastika intimních partií teď frčí, můžete si nechat udělat i novou panenskou blánu!  - Martin Mol
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání