Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ohromný požár v Nymburce: Halu u nádraží někdo zapálil úmyslně!

Aktualizováno -
15. dubna 2021
21:12
Autor: rc, ČTK - 
14. dubna 2021
20:44

Příčinou večerního požáru bývalé drážní výtopny v Nymburku bylo podle vyšetřovatele úmyslné zapálení. Oheň způsobil na budově plné starého dřeva škodu zhruba 300.000 korun. Nikdo se nezranil. Požár byl zcela zlikvidován až ve čtvrtek odpoledne. Podle hasičů ho někdo založil úmyslně.

Až čtyři jednotky hasičů vyrážely ve středu večer do Nymburka, kde vypukl požár bývalé výtopny u dráhy. Plameny se zmocnily celé budovy krátce před 20. hodinou večerní. „Událost nám byla nahlášena krátce před dvacátou hodinou. Původně na místo vyjížděly čtyři jednotky hasičů. Následně velitel na místě upřesnil, že se jedná o objekt bývalé výtopny, tzn. drážní objekt, poblíž železniční tratě,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel s tím, že hasiči v současné chvíli zasahují dvěma vodními děly.

„Velitel pro plynulou dodávku hasební vody a zajištění hasičů na hašení a střídání vyhlásil druhý stupeň poplachu, to znamená, že tam budou směřovat ještě další posilové jednotky,“ dodal mluvčí. Zároveň byl podán požadavek na zastavení železniční dopravy v místě požáru. „Nemáme žádnou informaci ani známku o tom, že by se tam uvnitř měl někdo nacházet,“ uzavřel s tím, že se má jednat o nevyužívaný objekt.

Starosta města vyzval obyvatele, aby z preventivních důvodů nevětrali, ale žádné nebezpečné látky do ovzduší neunikly. Výjezd specialistů z hasičské chemické laboratoře Kamenice tedy nebyl nutný, dodal Gabriel.

Po hodině dostali hasiči požár pod kontrolu a pokračovali v dohašování. „Po 21:00 došlo k destrukci celé střešní konstrukce. Její propadlá kovová krytina značně komplikovala dohašování, takže hasiči museli zasahovat velice opatrně," popsal zásah mluvčí hasičů. Ještě ve čtvrtek kolem poledne pokračovalo dohašování, likvidace požáru byla ohlášena ve 13:15. Poté hasiči předali objekt majiteli.

Jak vyšlo najevo ze zprávy HZS Středočeského kraje, bývalou výtopnu v Nymburce někdo úmyslně zapálil. 

VIDEO: Ohromný požár v Nymburce: Plameny zachvátily bývalou výtopnu!

Video  Ohromný požár v Nymburce: Plameny zachvátily bývalou výtopnu!  - Pro Blesk/ Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání