Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Červený kohout řádil na Olomoucku: Muž skákal z okna, hasič se pořezal, mámu, dceru a miminko (1 měs.) odvezla záchranka!

Aktualizováno -
24. března 2021
13:58
Autor: ČTK - 
24. března 2021
09:56

Požár ve Vidnavě na Jesenicku skončil zraněním dvou lidí. V péči zdravotníků se ocitl muž, který před plameny vyskočil z okna. Zranil se i hasič, který na místě zasahoval. Dopoledne pak plameny řádily v Hranicích na Moravě. Evakuovali kvůli tomu desítky lidí a žena, její dcera (15) a malé miminko (1 měs.) musely do nemocnice.

Při požáru ve Vidnavě na Jesenicku se ve středu časně ráno zranili obyvatel bytu a dobrovolný hasič. Muž utrpěl zranění poté, co před plameny vyskočil z okna bytu. Oba skončili v péči záchranářů, sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují, výše škody ještě není známá.

Hasiči k požáru vyrazili před 05:00. Kromě hasičů z Jeseníku a dobrovolných hasičů z Vidnavy a Velké Kraše zamířili na místo také jejich kolegové z Polska.

„Obyvatel před plameny a kouřem ve snaze o záchranu života vyskočil z okna, přitom si poranil nohu. Hasiči velmi rychle požár v několika místnostech bytové jednotky lokalizovali. Při zásahu utrpěl řezné zranění také jeden z dobrovolných hasičů, oba skončili v péči posádky zdravotníků záchranné služby Olomouckého kraje," uvedl mluvčí.

Jak doplnil později, požár zřejmě způsobila nedbalost, jednou z vyšetřovacích verzí je vznik požáru od zapálené cigarety. Škoda byla vyčíslena do sto tisíc korun, doplnil mluvčí hasičů.

Hořelo i v Hranicích

Podobný požár likvidovali hasiči ve středu ráno také v části Hranic ve Slavíči, kde hořelo zřejmě vinou elektroinstalace v jednom z pokojů azylového domu. Třiadvacet lidí muselo být evakuováno, uvedl Hošák s tím, že požár hasiči zlikvidovali, následně prostory odvětrali a ochladili.

Podle mluvčí krajské záchranné služby odvezla z místa sanitka tři lidi. Jde o matku, která ve chvíli požáru popadla své dvě děti a vyvedla je ven z domu. „Zasahovali jsme u matky, patnáctileté dcery a měsíčního dítěte. Převezeny byly do hranické nemocnice k observaci a k dalšímu vyšetření," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání