Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič kamionu vyhrožoval, že vjede do lidí jako Hepnarová: „Zbydou krvavé fleky, já v poho odjedu,“ tvrdil

Autor: ČTK - 
22. března 2021
15:46

Řidič (62) kamionu, který na facebooku zveřejnil výhrůžku, že vjede nákladním autem do lidí, dostal v pondělí u Krajského soudu v Pardubicích podmíněný trest. Svým činem se chtěl domoci otevření restauračních zařízení.

Na základě dohody o vině a trestu kamioňákovi za vyhrožování teroristickým trestným činem soud uložil dva a půl roku vězení s odkladem na tři roky, řekl to mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Jan Kulhánek.

Odsouzený zveřejnil 25. října 2020 pod smyšleným uživatelským jménem Josef Rychvaldský tento příspěvek, uvádíme jej v původním znění. „Vzkaz všem policejním rezortum. Od zytra budou fungovat všecky restaurace bary atd. Pokud ne upozorňuji jezdím s kamionem a nejni pro mě problém najed do hromady lidi (sic!).“

Řidič přitom odkázal na masovou vražedkyni Olgu Hepnarovou, která v roce 1973 v Praze najela vypůjčeným nákladním automobilem na tramvajovou zastávku a zabila osm lidí. „Dějiny se budou opakovat je jedno kde to udělám. Lidi je jak sraček a takový 70ti tunovi kamion ten už něco dokáže. Tak zytra Prymulo jinak někde zbydou jen krvavé fleky po lidech a já v poho odjedu (sic!),“ stálo také v příspěvku.

Příspěvek byl volně přístupný uživatelům sociální sítě i neregistrovaným uživatelům. Podle soudu výhrůžka jasně směřovala k možnosti spáchání teroristického útoku. Soud muži proto také uložil zaplatit státu 30 000 korun určených na peněžitou pomoc obětem trestné činnosti.

salto ( 23. března 2021 09:59 )

reporter: Měl kliku, že tam nepřimaloval tykadla - to by dostal natvrdo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání