Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza si odseděla už dva roky trestu: Trpké výročí oslavila zásadní změnou

Autor: rc - 
21. března 2021
05:00

Radikální krok učinila Tereza H. (24), kterou pákistánský soud odsoudil k osmi letům a osmi měsícům vězení za pašování drog. Pohledná Češka si už z uloženého trestu odseděla dva roky a výročí oslavila změnou svého advokáta! Její dosavadní právník totiž nedokázal dosáhnout odvolání, a tak se ho rozhodla vyměnit za ostříleného advokáta, který má bohaté zkušenosti v drogových případech.

Už jsou to tři roky, co byla na letišti v pákistánském Láhauru zadržena Tereza Hlůšková. Dnes čtyřiadvacetiletá Češka byla zadržena celníky, kteří v jejím zavazadle našli téměř devět kilogramů heroinu. Soud s pohlednou Češkou, která se v Pákistánu stala celebritou, se táhl a verdikt padl až 20. března roku 2019, kdy byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům v tamním vězení.

Nemůže se dočkat návratu do Česka

„Co jsem udělala?“ vzlykala Tereza poté, co si vyslechla verdikt, která se stále snaží zvrátit rozsudek soudu a dostat se na svobodu. „Já se ze svých chyb poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat domů,“ uvedla v dopise, který v listopadu adresovala Blesku.

Návrat domů je jejím jediným cílem, a proto se neustále snaží dosáhnout odvolání. Ze svého trestu si odseděla již dva roky! No a právě k výročí učinila zásadní krok. Propustila svého dosavadního právníka Dogara, který ji podle zdroje Blesk.cz zklamal. Nedokázal totiž docílit odvolání. Veškeré naděje nyní Tereza vkládá do zkušeného právníka Navída Básira, který už řešil podobné případy.

Tereza se na právníka rozzlobila

„Navíd Básir je drogový právník,“ uvedl zdroj. „Za dva roky Dogar nerozhodl o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Tereza nyní vkládá všechny naděje na propuštění do Navída Básira,“ dodal novinář a změnu advokáta označil za velké rozhodnutí.

VIDEO: Soudce poslala  Terezu na bezmála 9 let do vězení

jarys5 ( 11. května 2021 10:46 )

I kdyby čtyři léta, stejně její trest nemá takovou kadenci, jako měl Kájínek. První rozsudek byl doživotí a beztak si odseděl mezi mřížemi dvacet tři let. Hrůza

karetakareta ( 25. března 2021 13:04 )

tam se nemluví arabsky, spíš urdu nebo něco takového, každopádně určitě bude umět slušně, asi i víc než kdyby to studovala na univerzitě

milda-k ( 22. března 2021 13:33 )

je to náš poklad, stejně jako dominika gottová a obě si zaslouží Ŕád bílého lva za to co pro naší republiku ud+ělaly

yokky ( 21. března 2021 20:41 )

uci se aspen arabsky???to bude jednou svetovy jazyk­🐐🐐🐐🐐🐐🐖­🐖🐖🐖🐖🐖🐖­🐖🐖🐖

salto ( 21. března 2021 18:46 )

Údajně se o její případ začíná zajímat ctihodná senátorka Miruška Němcová. Prý byla zděšená

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání