Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doktor zabil orálním sexem ženu (†38), protože si posypal penis kokainem: Pozůstalým musí zaplatit jmění

Autor: shp - 
10. března 2021
21:11

Německý chirurg Andreas Niederbichler (45) patřil mezi přední odborníky. Kariéru i život si však sám zničil, když začal spát se svými pacientkami. Při sexuálních hrátkách bral drogy. Vlastním životem na to doplatila jedna z jeho milenek – krásná blondýnka Yvonne M. (†38). Doktor si totiž posypal penis kokainem a žena po pozření drogy zemřela. Lékař byl za smrt ženy odsouzen. Nyní musí její rodině zaplatit horentní odškodné.

Případ úmrtí Yvonne M. šokoval veřejnost v roce 2018. O rok později byl Niederbichler odsouzen za znásilnění s přitěžujícími okolnostmi a ublížení na zdraví vedoucí k smrti ženy k devítiletému pobytu za mřížemi. Zároveň mu byla nařízena povinná protidrogová odvykací kúra, kterou stále podstupuje.

Kokain dával ženám všude

Během vyšetřování vyšlo najevo, že Yvonne M. nebyla jediná pacientka, se kterou obcoval. Někdejší šéf Halberstadtské kliniky podle strážců zákona během září 2015 a února 2018 zdrogoval a zneužil další tři pacientky. Vyšetřovatelé odhalili, že lékař dával kokain ženám do rtěnek, skleniček i zubních past, uvedl Daily Mail.

Ovdovělý manžel Yvonne M. a její syn doktora okamžitě zažalovali, když odmítl zaplatit rodině peníze za újmu a výdaje za pohřeb. Soud dal nyní pozůstalým za pravdu a doktor musí platit. Vyměřil mu částku v přepočtu 775 tisíc korun. Hradit bude za pohřeb i vyrovnání s vdovcem a jeho synem.

Mrtvá žena prý šňupala často

Niederbichler byl během soudu většinou zticha. V minulosti však popřel, že by ženy zdrogoval. Před měsícem řekl listu Bild: „Ano, byly tam drogy. Ale nezdrogoval jsem je bez jejich vědomí. Chtěl jsem speciální nakopnutí a ony se toho účastnily.“ Yvonne M. byla podle lékaře zkušená uživatelka kokainu.

Lékař prosí Čechy: Prosím, nechoďte ven

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání