Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miroslav dostal trest za zabití Jakuba (†26) na faře v Chudobíně: Soud opět rozhodl mírněji

Jakuba (†26) našli mrtvého na chudobínské faře v kaluži krve: Někdo mu rozbil hlavu pohrabáčem.
Jakuba (†26) našli mrtvého na chudobínské faře v kaluži krve: Někdo mu rozbil hlavu pohrabáčem.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
22. února 2021
11:26

Olomoucký krajský soud v pondělí opět označil násilnou smrt muže na faře v Chudobíně na Olomoucku za zabití a obžalovanému Miroslavu V. za to uložil trest devět let vězení.

Miroslav V. byl původně obžalován za vraždu. Soud však po doplnění dokazování znovu v kvalifikaci zohlednil předchozí jednání napadeného, který na obžalovaného zaútočil jako první. Podobný trest krajský soud Vepřekovi uložil už loni v lednu, vrchní soud ale kvalifikaci změnil na vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem a trest mu zvýšil na 17,5 roku. Případ však vrátil na počátek Nejvyšší soud.

Tragédie se stala předloni v dubnu v budově farního úřadu. Vraždě předcházela potyčka mezi obžalovaným a šestadvacetiletým mužem. Podle obžaloby na Vepřeka nejprve zaútočil nožem druhý muž.

Obžalovaný vzápětí uchopil také nůž a kamaráda opakovaně bodl. Poté ho udeřil pohrabáčem do hlavy. Znalci nakonec napočítali 12 ran. Způsobil mu vícero zlomenin lebky i otok mozku. Bezprostřední příčinou smrti bylo zhmoždění mozku.

Za vraždu muži hrozilo původně až 20 let, za zabití v silném rozrušení nebo v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného je sazba tři až deset let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání