Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidiči bavoráku začalo při driftování na sněhu hořet auto: Po chvíli z něj zbyl doutnající vrak!

Autor: jel - 
9. února 2021
09:42

V pondělí 8. února vyjížděli pardubičtí hasiči k požáru auta. To začalo hořet pravděpodobně proto, že jeho řidič na silnici takzvaně driftoval, tedy smykoval, ve sněhu. Když přivolaná pomoc na místo dorazila, vůz už byl celý v plamenech, za hodinu se jim povedlo požár zcela zlikvidovat.

Automobil BMW se vznítil v Pardubicích ve večerních hodinách, na místě zasahovala jedna profesionální jednotka hasičů. Poté, co požár zlikvidovali, vrak odvezla odtahová služba. Vzniklá škoda je okolo 100 tisíc korun. Než bylo ohořelé vozidlo odvezeno, vyšetřovatel hasičů zjistil, že požár zřejmě způsobilo driftování.

Video  V Pardubicích hořelo BMW, plameny způsobilo driftování  - HZS Pardubického kraje
Video se připravuje ...

„Driftování je způsob jízdy, při kterém je záď vozu v kontrolovaném smyku. Muži se ale tento kousek příliš nepovedl,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková. „Motor byl totiž v otáčkách a docházelo k nadměrnému zahřívání výfukového potrubí. To se během normální jízdy chladí proudícím vzduchem. Vznítila se tedy s největší pravděpodobností izolace nad katalyzátorem, který byl přehřátý po driftování,“ vysvětlila, jak k požáru zřejmě došlo.

Video  V Pardubicích hořelo BMW, plameny způsobilo driftování  - HZS Pardubického kraje
Video se připravuje ...

krtek. ( 9. února 2021 13:24 )

partně nějaká verze pro socky s dřevěným výfukem

maruch ( 9. února 2021 11:55 )

A ještě jedna zajímavá věc u BMW je ,že 90% automobilů není v plné výbavě, chybí jim přepínač směrovek.

bullshit ( 9. února 2021 11:44 )

Pokud se opravdu jedná o BMW, pak je vše jasné. To mají převážně jen vohnouti ( zvláště starší typy BMW ). Ještě bych to viděl na čapku nasazenou proklatě nízko s kšiltem dozadu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání