Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Celostátně hledaného muže našel policejní pes Matrix: Po dlouhé cestě spal v popelnici

Autor: VaB - 
20. ledna 2021
20:04

Celostátně hledaný muž (39) si vyrazil z Nymburka na výlet do České Lípy. Dorazil tam ale pozdě v noci, a tak si ustlal v kontejneru na odpadky. Tam ho úplnou náhodou vypátral policejní pes Matrix, v kontejneru se tísnili dva muži.

Byla neděle brzy ráno, policejní psovod z České Lípy se svým čtyřnohým parťákem Matrixem, německým ovčákem, vyrazil na kontrolu objektu. V Borského ulici kontroloval prodejny, zda nejsou vykradené a jestli se tam nenachází někdo, kdo tam nemá co dělat. 

V jednu chvíli se ale pozornost psa odvrátila k blízkým kontejnerům. Psovod zavětřil, že by se v něm někdo mohl ukrývat, a rozhodl se tak popelnici zkontrolovat. Společně s Matrixem objevili dva spící muže.

Jeden z nich, 39letý muž, byl v celostátním pátrání. „Pátrání po něm vyhlásili policisté místního oddělení policie v Praze Kobylisích. Ti ho potřebují vyslechnout v souvislosti s případem majetkové trestné činnosti, kterou právě prověřují. Písemnou výzvu k tomu, aby se dostavil k výslechu, si převzal ještě v noci od přivolané hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Druhý nocležník databází hledaných nebo pohřešovaných osob neprocházel, a mohl se tak dále uložit ke spánku. A jak se vůbec do České Lípy dvojice dostala? Celostátně hledaný muž si v mrazivém počasí vyrazil na výlet.

Stopem jel z Nymburka, do České Lípy dorazil v sobotu pozdě večer, v neděli ráno chtěl hned odcestovat. Druhý muž přijel pro změnu z Odolené Vody nedaleko od Prahy. 

Video  Policejní pes Matrix při výcviku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání