Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapci (9) explodoval ohňostroj u obličeje: Skončil s vážnými zraněními

Autor: jel - 
16. ledna 2021
19:12

Teprve devítiletý Korn Sornduang z provincie Surat Thani v Thajsku skončil na Nový rok v nemocnici ve vážném stavu. Jenom kousek od jeho obličeje mu totiž explodovaly petardy, které ho vážně zranily.

Incident se stal při oslavách Nového roku prvního ledna, petardy o velikosti pingpongových míčků vybouchly pouhé dva metry od chlapce. Ten měl zapálit dvě petardy najednou, ale nestihl je dostatečně rychle odhodit, a tak explodovaly v jeho těsné blízkosti. Korn utrpěl rozsáhlé popáleniny v obličeji a lékařům v nemocnici se naštěstí podařilo zachránit jeho oči a podle očního specialisty bude znovu vidět. Musí mu však pravidelně kapat umělé slzy, aby mu oči nevysychaly.

Matka zraněného Uraiwan Sornduang (34) uvedla, že kdyby věděla, co se stane, nedovolila by synovi, aby si ohňostroj koupil. „Měl sedm těchto petard, ale když zapálil poslední dvě, nestihl včas utéct,“ popsala událost. Guvernér provincie Witchawut Jinto po tragické nehodě apeloval na rodiče, aby dětem zabránili kupovat si a odpalovat nebezpečné ohňostroje, které jim mohou ublížit. „Nedovolte, aby si vaše děti hrály s petardami během oslav. Ony možná ani nechápou, jak velmi nebezpečné jsou,“ uvedl.

Podívejte se, jak vypadal novoroční ohňstroj v Praze v roce 2020:

Video  Ohňostroj z Václaváku 2020: Takhle se rozzářilo noční nebe nad Prahou  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání