Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena zažila šok na Štědrý den: Z hrobu jejích nejbližších zmizel náhrobní kámen!

V Radvanci u Nového Boru zloději ukradli žulový náhrobní kámen, nechali jen urny v plastovém obalu.
V Radvanci u Nového Boru zloději ukradli žulový náhrobní kámen, nechali jen urny v plastovém obalu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ran - 
29. prosince 2020
15:09

Na Štědrý den zamířila žena (60) na hřbitov v Radvanci u Nového Boru, aby uctila památku svých blízkých. Čekal ji tam šok. Nově vybudovaný hrob, do něhož uložila ostatky svého tatínka a prarodičů, byl dokořán. Neznámý vandal z něj ukradl žulový náhrobní kámen.

60letá žena nechala zřídit nový rodinný hrob  teprve na jaře. Byla proto více než zarmoucená, když místo žulového náhrobního kamene a náhrobní desky našla při své návštěvě jen plastovou krabici se třemi urnami. Zbytek odnesli zloději. 

Když žena zjistila, že alespoň urny zůstaly netknuté, trochu se jí ulevilo. „Vedle hrobu pak našla pohozenou desku s vyrytými jmény jejích nejbližších, která zlodějům k ničemu nebyla,“ uvedla k případu mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. Náhrobní deska i kámen byly vyrobeny z krásné leštěné červenohnědé žuly, váza i nádoba na svíčku pak byla zhotovena ze stejného materiálu.

„Ačkoliv tu jde především o újmu psychickou, je na místě podotknout, že zloděj či zloději způsobili majitelce hrobu škodu za celkem 40 000 korun,“ podotkla Baláková. Protože zloději kradli během nouzového stavu, v případě dopadení jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Policie přivítá jakoukoli informaci, která by mohla s uvedenou kriminální činností na radvaneckém hřbitově souviset. „Odnést tento těžký náklad ze hřbitova nebylo jistě pro zloděje snadné, proto by si jich mohl někdo všimnout,“ uzavřela mluvčí s tím, že kromě fotografie z místa činu zveřejňují i obrázek prakticky identického náhrobního kamene z jiného hrobu, aby si lidé mohli udělat lepší představu o odcizeném předmětu.

V Česku se vesele krade. Tipněte si, co mizí nejvíc!

krapotkin ( 29. prosince 2020 19:16 )

Má kliku, že zmizel jen kámen. V Soběslavi kradou celé hroby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání