Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zkáza pizzerie v Příbrami: Za dopadení žháře nabídl majitel půl milionu!

Aktualizováno -
16. prosince 2020
12:00
Autor: DH, jel - 
14. prosince 2020
18:53

Na začátku prosince došlo v Pražské ulici v Příbrami k požáru nově otevřené pobočky pizzerie Turbo Pizza, která byla v tu dobu v plném provozu doslova jen pár hodin. Hasiči s ohněm bojovali celou noc. Policie případ šetří, zdrcený majitel nejprve uvedl, že za informace vedoucí k dopadení pachatele je vypsána odměna 250 tisíc korun! Svou nabídku ve středu navýšil na celých půl milionu. Hrozivé momenty, kdy pachatel polévá místo hořlavou látkou a poté zapaluje navíc zaznamenalo video.

O tom, že v noci ze čtvrtka na pátek 4. prosince útočil v centru Příbrami žhář, informoval na svých facebookových stránkách veřejnost majitel pizzerie Jan Krejčík. Policie případ šetří.

„Ve čtvrtek 3. prosince jsme přijali přes linku 112 oznámení o požáru v Pražské ulici v Příbrami. Při požáru nebyl nikdo zraněn, došlo k evakuaci asi 10 osob. Prvotně byla škoda vyčíslena na 1,5 milionu korun, ve věci jsme zahájili trestní stíhání pro obecné ohrožení a poškození cizí věci. V tuto chvíli vyhodnocujeme stopy a vyžádali jsme si znalecké posudky,“ řekla Blesku policejní mluvčí Monika Schindlová.

Požár zasáhl provozovnu pizzerie Turbo Pizza a také přistavený firemní vůz. Policie nově zveřejnila i šokující videozáznam, na kterém je zachycen celý čin maskovaného pachatele a rovněž i jeho odjezd z místa v černém vozidle combi, a to buď značky Škoda, nebo Audi.

Majitel je přesvědčen, že za činem stojí někdo, kdo nesnesl další konkurenci během pro restauratéry už tak složité doby. Majitel akt žhářství označil za čin čirého zoufalství. „Podle mě nebylo dosud nic, co by nasvědčovalo tomu, že by proti nám byl někdo z místních konkurečních pizzerií, nebo podobného stravování. Z jistých zdrojů se mi ale už doneslo, že mám na to zkreslený pohled. Někteří majitelé jsou prý zoufalí ze současné situace a teď jsme jim do toho ještě přišli my,“ řekl pro iDnes. Lokalitu v Příbrami prý s kolegy vybíral dva roky. „Příbram měla býti ukázkovou pobočkou a měla nastolit vzor pro následující období,“ uvedl Krejčík.

O požáru se majitelé dozvěděli druhý den ráno a zůstali v absolutním šoku. Nejdříve přemýšleli nad tím, jestli neudělali něco špatně, ukázalo se ovšem, že za neštěstím stojí člověk. „Tento den se nepochybně zapíše mezi mé nejhorší dny v mém dosavadním životě. Vše, z čeho jsme měli poslední dny velikou radost, bylo najednou celé pryč,“ řekl.

Krejčík podle svých slov začal s kamarádem podnikat v roce 2010 v malé pobočce v Kladně. Od té doby své podnikání rozšiřují. Podnik se nacházel v pronajatém prostoru, majitel nemovitosti ve spolupráci s Turbo Pizza vypsal odměnu za informace, které povedou k dopadení pachatele. Lidé se mohou obrátit na mail ferovapribram@turbopizza.cz nebo vše nahlásit na policii. Odměnu za informace vedoucí k dopadení pachatele majitel ve středu navýšil na půl milionu korun. 

Video  Odporný konkurenční boj? Majitelé vyhořelé pizzerie z Příbrami slibují odměnu za dopadení žháře.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Vzhledem k situaci, kdy na všem byl ještě cítit punc novoty, je škoda velmi vysoká, a to cca 1,5 mil. Kč. Těm, co to provedli, nebo i těm, kteří tento celý čin naplánovali či objednali, bych vzkázal, že žádný podnikatelský záměr nemá takovou hodnotu, jako je hodnota lidského života, který v tento moment naštěstí nevyhasl, ale situace nebyla daleko od pravdy,“ uvedl na závěr podnikatel.

„Několik osob se nám od včerejšího zveřejnění videa ozvalo s informacemi, které nyní prověřujeme,“ sdělila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

drazor ( 15. prosince 2020 16:25 )

Co je nejasné, smradlaví zavšivení Turci, nikdo jiný takové metody nemá. Zeptal bych se blízkém kebabu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání