Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Eliška přišla skoro o všechno: Při požáru domu její syn utrpěl vážné popáleniny

Autor: chal - 
26. ledna 2020
17:39

Stačil jediný okamžik a obyvatelům jednoho z domů v Lobodicích na Přerovsku se obrátil život naruby. Na začátku ledna totiž v pneuservisu v přízemí začalo hořet, plameny se z dílny rychle rozšířily i na střechu domu, který je kvůli tomu v podstatě neobyvatelný. A co hůř, oheň málem zabil syna spolumajitelky budovy. Ten utrpěl vážné popáleniny. Místní se semkli a nenechali postižené ve štychu.

K neštěstí došlo ve středu 8. ledna kolem půl jedenácté dopoledne v domě, jehož součástí je i autodílna. Právě tam začalo hořet. „Prvotní informace z místa byly velmi alarmující, hořící rodinný dům a několik zvukových doprovodů připomínající detonace,“ informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hořet začalo v prostorách autoservisu, ve kterém podle mluvčího vzplanuly a následně explodovaly výpary nebezpečných látek. Plameny se tak rychle rozšířily na střechu budovy. Díky včasnému zásahu hasičů se oheň naštěstí nerozšířil na okolní domy. Ten zasažený ale skončil v dezolátním stavu. Kromě toho shořelo jedno auto zaparkované v autoservisu a jedno před domem.

Jenže co jsou materiální škody ve srovnání s lidským zdravím. Tím málem zaplatil syn spolumajitelky domu, při požáru utrpěl popáleniny na 45% těla a byl hospitalizován na Popáleninovém centru Fakultní nemocnice Brno. „Oheň zasáhl ruce i nohy. I když se jeho stav lepší, stále je vážný,“ popsala Deníku spolumajitelka domu Eliška D. víc než týden po neštěstí.

Sousedé ji ale nenechali na holičkách a podali jí pomocnou ruku. Jednak založením veřejné sbírky, jednak organizací pomoci s úklidem následků požáru. Na brigádu se přihlásilo několik desítek dobrovolníků! „Děkujeme vám všem, kteří jste přišli a pomohli. Je to v dnešním světě velice vzácné - semknout se a bez velkých řečí a gest pomáhat,“ vzkázali zástupci obce Lobodice na facebooku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání