Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hádka dvou mužů na Českolipsku skončila smrtí: Jediná rána nožem šla přímo do srdce oběti!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: ČTK - 
3. prosince 2020
12:22

Kriminalisté šetří násilnou smrt cizince v Nových Zákupech na Českolipsku. Podezřelý je jiný cizinec, který je stíhán vazebně kvůli obavě z útěku. Ve čtvrtek to sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský. „Zatím k tomu nebudeme za policii podávat více informací,“ dodal.

Podle informací na webu Českolipského deníku v malé komunitě dělníků z Moldavska zemřel násilnou smrtí čtyřiadvacetiletý muž po předchozí hádce. Běžným kuchyňským nožem ho měl jednou ranou usmrtit v jejich obydlí dvaapadesátiletý spolubydlící. Mladého muže, který pocházel z jiné vsi, bodl podle deníku tak, že hrot nože sjel k srdci. Deník také uvedl, že podezřelý z vraždy i oběť pobývali na Českolipsku nelegálně. Zadrženému hrozí trest od deseti do 18 let.

Loni liberečtí kriminalisté v kraji vyšetřovali jednu vraždu a tři pokusy, letos je situace mnohem hrozivější. Byla by to již pátá vražda od konce července. Z dvojnásobné vraždy obvinili kriminalisté na začátku srpna dvaačtyřicetiletého muže z Kutnohorska. Podle jejich zjištění měl v rozmezí devíti dnů na přelomu července a srpna na Semilsku zabít dvě ženy, pětatřicetiletou v Rovensku pod Troskami a devětatřicetiletou v Turnově.

Násilnou smrtí skončil sousedský konflikt z večera 20. září ve Volfarticích na Českolipsku. Policisté z vraždy obvinili sedmačtyřicetiletého muže, který podle nich při hádce v opilosti na souseda několikrát vystřelil ze své legálně držené pistole.

Smrtí dvaapadesátileté ženy skončila na konci září hádka o alkohol mezi partnery žijícími bez domova v Jablonci nad Nisou. Z vraždy kriminalisté obvinili 49letého muže, stíhán je vazebně. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání