Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podivná smrt miliardáře Hsieha (†46) při požáru: Zveřejnili příčinu, dům ale zvenčí vypadá netknutý

Autor: jel - 
2. prosince 2020
19:44

V pátek zemřel bývalý ředitel firmy Zappos zaměřující se na online prodej oblečení a obuvi, miliardář Tony Hsieh (†46). Nad jeho smrtí se doposud vznáší mnoho otazníků. V osudný den 18. 11. v jeho domě vznikl požár, který ho uvěznil v suterénu. Přestože se hasičům podařilo dostat ho ven, o týden později na následky zranění zemřel. Dům však zůstal téměř nepoškozen.

Kancelář soudního lékaře státu Connecticut v pondělí oznámila, že miliardář zemřel na komplikace, které mu způsobilo vdechnutí velkého množství kouře během požáru. Příčina požáru je však dosud neznámá. Když na místo dorazili hasiči, zjistili, že ze zadní části domu vychází tmavý kouř a požár Hsieha uvěznil ve skladu.

Šéf místních hasičů Thomas Curcio řekl k incidentu jenom velmi málo. Potvrdil, že když zjistili, že je v domě někdo uvězněn, museli se dovnitř dostat násilím tak, že rozbili dveře. Curcio dodal, že příčina požáru je stále předmětem vyšetřování, a proto k ní nemůže zatím říci nic bližšího. 

Podle informací serveru Daily Mail je tu však další záhada. Dům, v němž hořelo, neutrpěl téměř žádné poškození! Z venku prý vila s pěti ložnicemi za v přepočtu více než 28 milionů korun vypadá zcela stejně jako před požárem.

„Došlo pouze k malému poškození,“ řekl serveru člověk, který jim otevřel. Více záhadný muž novinářům už ale nesdělil a odkázal je na právničku Puoyu Premsirutovou.  „Zabývá se vším, chceme, aby všechny odpovědi podával jeden člověk,“ dodal ještě muž. Žena ovšem na otázky média zatím neodpověděla.

Tony Hsieh zemřel v pátek v nemocnici obklopen svou rodinou, devět dní poté, co vypukl tragický požár. Jeho smrt zarmoutila i mnohé slavné osobnosti včetně dcery Donalda Trumpa Ivanky nebo miliardáře Jeffa Bezose. „Tony byl skvělý, kreativní a geniální člověk, který udělal pro Las Vegas hrozně moc,“ napsal komik Jimmy Kimmel na svém twitterovém účtu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání