„Podle předběžných informací stála kolem půl čtvrté odpoledne na tahu z Brna na Svitavy před odbočkou na Lysice dvě porouchaná vozidla. Jeden z řidičů, který jel po silnici na Svitavy, nestačil na situaci adekvátně zareagovat a došlo ke střetu s protijedoucím autem,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Na nehodu doplatili senioři

Náraz nepřežil právě řidič v protijedoucím vozidle. „Staršího muže zdravotníci resuscitovali, ale přes veškerou jejich snahu se nepodařilo obnovit životní funkce pacienta, podlehl vážným zraněním,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Špatně na tom byl i další senior. „Po ošetření jsme ho letecky transportovali s podezřením na těžké zranění na urgentní příjem FN Brno. Další pacientkou byla žena taktéž staršího věku, kterou jsme po poskytnutí přednemocniční péči také převezli do nemocnice,“ dodala Bothová.


Policisté se nyní obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci. „Žádáme svědky tragické události, kteří místem kolem půl čtvrté projížděli a viděli nehodový děj, případně mají záznam na palubní kameře, aby se ozvali na linku 158,“ vyzval Šváb.

VIDEO: Jednoho vážně zraněného přepravil vrtulník záchranářů do FN Brno.