Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Karel (54) zastavil cizí nářadí a beze stopy zmizel: Rodina se o něj bojí

Karel Farkas náhle zmizel v únoru roku 2019.
Karel Farkas náhle zmizel v únoru roku 2019.  (Autor: Reprofoto Česká televize Na stopě)
Autor: chal - 
19. listopadu 2020
20:09

Jako pára nad hrncem zmizel Karel Farkas, který pracoval jako dělník v Ústí na Orlicí. Loni v únoru si vzal v práci jeden den volno, aby si mohl dojít k zubaři. Tam se ale nedostavil a v práci už ho pak nikdo nikdy neviděl.

„Jdu do bunkru, jestli bude hezky, asi se tam zdržím.“ Asi taková mohla být poslední slova dělníka Karel Farkase, který pracoval v Ústí na Orlicí a také tam bydlel v ubytovně. Právě jejímu správci se svěřil, kam má namířeno. Jestli se Karel Farkas s někým bavil pak, se už neví.

Karel zmizel nečekaně. V únoru roku 2019 mu dal zaměstnavatel den volna, aby si mohl zajít k zubaři. Jenže pak už se v práci neukázal. Policisté se o Karlově zmizení dozvěděli až letos v únoru. Zjistili, že před odchodem v zastavárně zastavil firemní nářadí. O jeho dalším osudu už žádné zprávy nemají.

Podle Karlova bratra Jana je Karel zkušený zálesák, který často chodil spát do přírody. Je vybavený spacákem a dalšími pomůckami nutnými k přežití. Karlovým velkým koníčkem byly bunkry, o pevnůstky rozmístěné po celé republice se zajímal dlouhodobě a v jednom údajně jistou dobu přebýval, řekl bratr Jan v pořadu ČT Na stopě.

Karel může být prakticky kdekoliv. Není jasné, jestli je v pořádku, ani proč tak náhle zmizel. Policisté nicméně zjistili, že na jeho osobu je vyhlášeno několik exekucí v celkové výši půl milionu korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání