19 pátracích týmů prohledávalo v neděli večer Prokopské údolí, na místě byli psovodi i kriminalisté z pražské mordparty. SAR týmy, které se specializují na hledání pohřešovaných, povolala do akce rodina zmizelé Niny.

Hrůzný nález: Konec pátrání?

V pondělí odpoledne probíhala pátrací akce po zmizelé dvojici v oboře Hvězda, jak Blesk.cz potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Policisté už propátrali desítky míst na základě vlastního šetření či dalších poznatků,“ uvedla v pondělí před čtvrtou odpoledne.

V sedm hodin večer doplnila, že policisté na místě objevili tělo bez známek života. Podle informací Blesk.cz by se mělo jednat o ženu. Její totožnost ale zatím policisté nebyli s to určit.

V průběhu dnešní pátrací akce v oboře Hvězda policisté ze speciální pořádkové jednotky nalezli osobu bez známek života,” sdělila Blesk.cz Kropáčová. „V současné chvíli zjišťujeme totožnost této osoby a pro přesné příčiny zjištění úmrtí byla nařízena soudní pitva. Nemůžeme vyloučit, že na místě došlo k násilnému trestnému činu. Pátrání po obou pohřešovaných osobách pokračuje.” Údaje o pohřešovaném Janovi nicméně v pondělí v 19:30 zmizely z policejní databáze hledaných osob, krátce před osmou hodinou zmizel také záznam o Nině.

Ninu naposledy viděli v pátek a od té doby o sobě nedala vědět.

Rodina v okolí Ninina bydliště vyvěsila letáky, na nichž žádala kohokoliv, kdo by dívku zahlédl, aby se ozval na přiložené telefonní číslo. Ninina sestra prosbu o pomoc při pátrání zveřejnila na svém facebookovém profilu a sama procházela místa, kde by se její sestra mohla nacházet, avšak bez úspěchu. „Snažíme se prohledat, co se dá. Kde může být,“ řekla zlomená dívka Blesk.cz. „Policie má lepší techniku než my naše oči, i psi by mohli pomoci víc než naše oči. Snažili jsme se. Včera jsme udělali osobní pátrání, zkoušeli jsme oblasti v okolí, ale nic jsme nenašli. Jakmile zase seženu nějakou sílu, půjdu zase hledat,“ uvedla Anna v pondělí dopoledne.

Rodina také žádala o pomoc lidi z okolí stanic metra Nové Butovice, Hůrka, Motol a Petřiny, aby se podívali do sklepů a dalších volně i hůře přístupných míst včetně například opuštěných budov. 

Táta: Pomozte nám ji najít

„Ninu, mou milovanou sestru, pohřešujeme už od včerejšího (pátečního, pozn. red.) odpoledne, měla se dostavit od té doby na 3 srazy, ani na jeden nedorazila, dokonce ani dnes (v sobotu, pozn. red.) ráno. Víme, že byla naposledy v Praze (Hůrka, Petřiny, Palmovka) v pátek odpoledne (14-16:30) na srazu s Janem Polyákem a od té doby není ani jeden dostupný. Nevíme, zda se jí/jim něco nestalo,“ uvedla Anna už v sobotu na facebooku.

Článek o zmizení své dcery sdílel na sociální síti také Ninin tatínek. „Moje dcera Nina se pohřešuje. Pokud žijete v Praze, pomozte nám ji najít,“ prosil. „Nina je úžasná holka. Sociálně smýšlející, chytrá, schopná, veselá, talentovaná a skvělá. Žádný asociál. Prosím, pomozte ji najít. Pro ni, pro její skvělé rodiče a sestru. Pro nás všechny,“ uvedla jedna z jejích kamarádek. Fotografii zmizelé Niny s prosbou o pátrání zveřejnilo na instagramu i pražské arcibiskupské gymnázium, které dívka absolvovala.

Spolu s Ninou byl pohřešovaný i její kamarád, herec Jan, právě s ním byla Nina zachycena na videu z pátku – oba odcházeli v blíže nespecifikovaný čas z Ninina domu. „Žena má na sobě světlý kabát dlouhý po kolena, modré džíny, černé kotníkové boty a na zádech měla při odchodu z domu modrý batoh. Muž má na sobě tmavou bundu, modré džíny a na zádech měl při odchodu z domu tmavý batoh,“ uvedli policisté.

Podle zdroje agentury Aktu.cz, který je blízký vyšetřování, policisté pracují s verzí, že Jan je mužem, který v pátek spáchal sebevraždu skokem pod metro. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové policisté dosud neznají totožnost zemřelého muže, podle záchranářů, již na místě zasahovali, mu bylo kolem 35 let.

Fotogalerie
41 fotografií