Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novinář dorazil na místo činu dřív než policie: Neznámí pachatelé ho rozstříleli!

Autor: ČTK - 
10. listopadu 2020
16:32

Vyšetřování kauzy hromadných hrobů v Mexiku stálo život tamního novináře Israela Rangela (†31). Podle všeho na místo činu dorazil dříve než policie a zastihl tam i nebezpečné pachatele. Ti ho bez milosti zlikvidovali.

V Mexiku byl zastřelen novinář, který se zabýval kauzou lidských ostatků nalezených ve městě Salamanca, informuje dnes server BBC. Jednatřicetiletý reportér Israel Rangel pracoval pro internetový informační portál El Salmantino. Mexiko je pro novináře jedna z nejnebezpečnějších zemí, od roku 2000 jich bylo zavražděno přes sto, mnozí z nich informovali o korupci nebo mocných drogových kartelech, uvádí BBC.

Zdá se, že na místo, kde byly nalezeny pohozené ostatky v plastových pytlích v Salamance, novinář v pondělí dorazil dříve než policie. Ta ho po svém příjezdu objevila s vážnými zraněními způsobenými několika výstřely. V nemocnici Rangel o několik hodin později zemřel.

Portál, pro který reportér pracoval, napsal, že se Rangel stal obětí „zbabělého a krutého útoku“. Rozhořčení nad jeho smrtí vyjádřila i další média. Guvernér státu Guanajuato, kde k vraždě došlo, vyzval kancelář státního zastupitelství k vyšetření případu a přislíbil ochranu rodině oběti.

Objev lidských ostatků a hromadných hrobů není v mexickém státě Guanajuato ničím výjimečným. Ani ne před dvěma týdny byly v obci Salvatierra v neoznačených hrobech objeveny ostatky 59 těl patřících z větší části mladým lidem. V oblasti došlo k nárůstu násilí kvůli soupeření dvou konkurujících si gangů. Kartely se dopouštějí především krádeží paliva z ropovodů, prodávají drogy místním lidem a vydírají podnikatele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání