Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obchodníka Karla (†60) srazil vlak na přejezdu: Prý nefungovala světelná signalizace!

Autor: VaB - 
23. září 2020
21:25

Podnikatel Karel (†60) rozvážel jídlo pro zvířata, poslední cesta se mu ale stala osudnou! Na přejezdu jeho felicii smetl vlak, auto bylo na kusy! Svědci tvrdí, že na místě nefungovala signalizace.

K tragické nehodě došlo v pondělí mezi obcemi Hviezdoslavov a Kvetoslavov na Slovensku. Stříbrnou felicii tam na přejezdu smetl motorový nákladní vlak. Auto zůstalo po střetu s utrženou zadní částí v poli. Jeho řidič zemřel. 

Podle portálu Nový Čas šlo o šedesátiletého Karla, podnikatele, který rozvážel jídlo pro domácí mazlíčky. Svoji práci dělal stejně jako jindy, tentokrát se ale domů nevrátil. Svědci nehody uvedli, že nefungovala světelná a zvuková signalizace na přejezdu! 

Karel měl přes přejezd přejíždět velmi opatrně. „Z ničeho nic vyletěl vlak. Světelná a zvuková signalizace nefungovala. Moje máma ještě dodala, že se hrozně lekla, že si ho nevšiml,“ řekla portálu svědkyně Natálie. 

Video  Tragická nehoda na Slovensku  - Polícia SR
Video se připravuje ...

Na tom, co tvrdila, se shodli ještě další dva svědci. Železnice Slovenské republiky ale uvádí, že v době srážky nebyla na přejezdu hlášena žádná komplikace. „ŽSR před mimořádnou událostí neměly hlášenou poruchu zabezpečovacího zařízení, po nehodě je zařízení v poruše. Všechny úkony samozřejmě prověří i policie,“ uvedla mluvčí slovenských drah Ria Feik Achbergerová. Policie uvedla, že světelná signalizace měla být funkční. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání