Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Senior zapálil dům na Kutnohorsku: Pak se pokusil zabít jateční pistolí!

Hasiči zasahovali u požáru rodinného domu a stodoly. Zapálil je muž, který se poté pokusil o sebevraždu jateční pistolí.
 (Autor: HZS Středočeského kraje)
Autor: chal - 
21. září 2020
12:46

Dramatický zásah za sebou mají středočeští hasiči, kteří v noci z neděle na pondělí hasili dům a stodolu v Chedrbí u Čáslavi. Budovy zapálil senior, který se poté pokusil o sebevraždu jateční pistolí.

Kromě hasičů na místě kolem druhé v noci zasahovali i záchranáři s policisty. „K požáru rodinného domu a přilehlé stodoly vyjížděly čtyři jednotky hasičů. Na místě velitel zjistil na dvou místech úmyslně založený požár. Zraněného uživatele nemovitosti přepravila do nemocnice přivolaná letecká záchranná služba,“ uvedli v pondělí dopoledne středočeští hasiči na twitteru.

Podle informací serveru iDnes.cz šlo o muže okolo 70 let, který byl v domě sám. Po zapálení rodinného domu a stodoly se údajně pokusil o sebevraždu jateční pistolí.

Záchranáři našli muže v bezvědomí ve vážném stavu. Skončil na plicní ventilaci a vrtulník ho přepravil do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Hasiči dostali požár pod kontrolu, a uchránili tak majetek v hodnotě asi dva miliony korun. Na budovách podle nich vznikla škoda asi 100 tisíc korun.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání