Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Litoměřicku vzplály vagóny: Kvůli požáru byl přerušen provoz na trati

Autor: ČTK, jel - 
8. srpna 2020
17:55

Na Litoměřicku museli hasiči zasahovat u požáru na nádraží v Hněvicích. Hořely tam vagóny se dřevem. Do akce šlo deset hasičských jednotek. Tato událost přerušila provoz na trati a nepodařilo se zajistit náhradní dopravu. Před čtvrtou hodinou se však povedlo provoz obnovit.

Na nádraží v Hněvicích na Litoměřicku hořelo odpoledne sedm vagonů se dřevem. Vlak byl na odstavné koleji, kvůli zásahu hasičů ale provoz na hlavní trati v úseku Roudnice nad Labem a Dolní Beřkovice téměř dvě hodiny stál. Vyplývá to z informací ústeckých hasičů a webu Českých drah (ČD).

Hlášení o požáru ve stanici dostali hasiči před 14:00. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů. „Nebylo to extra plamenné hoření, ze všech pěti vagonů se kouřilo,“ řekl ČTK operační důstojník ústeckých hasičů během zásahu. Později na twitteru hasiči uvedli, že počet zasažených vagonů požárem stoupl během zásahu na sedm.

Vlaky v uvedeném úseku nejezdily, náhradní autobusovou dopravu se nepodařilo zajistit, provoz byl obnoven krátce před 15:45, uvedly ČD.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání