Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Labutí mládě mělo prokousnutý krk! Ke kůzlatům museli slanit: Hasiči pomáhali zvířatům

Autor: VaB - 
7. září 2020
13:59

Hasiči v Pardubickém kraji zachraňovali labutí mládě, které mělo prokousnutý krk, v Libereckém kraji pak lezecké družstvo muselo slaňovat pro kůzlata v nepřístupném terénu.

Nejčastěji hasiče potkáte u požáru, dopravních nehod nebo povodní. Jejich práce je ale různorodá, mají mezi sebou spoustu specialistů na určité obory, od chemiků, přes potápěče až k lezcům. Například hasiči v Libereckém kraji museli zachraňovat několik kůzlat. 

Kůzlata se dostala tam, kam neměla a nebylo cesty zpět. Na řadu tak přišli hasiči z lezeckého družstva a z Klokočských skal na Trutnovsku je museli vyprostit. „Ke zvířatům se hasiči slanili a po záchraně je předali majiteli,“ uvedli na twitteru.

Ani hasiči z Libereckého kraje se nenudí a někdy místo lidí také musejí zachraňovat zvířata. Tentokrát to bylo labutí mládě, které museli odchytit u Chrtnického rybníka v Cholticích. „Mládě mělo prokousnutý krk, hasiči pomocí jednorázové deky mladého ptáka chytili a přendali do papírové krabice,“ popsali záchranu.

Zvíře si poté do péče převzala záchranná stanice Pasíčka. „A tak hasiči opět zachránili jedno bezmocné zvířecí mládě,“ dodávají radostně. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání