Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český vodák se v Rakousku zřítil do vodopádu: Na stejném místě se totéž stalo i loni

Autor: ČTK - 
5. září 2020
14:09

S vodákem (31) se převrhla kanoe a proud ho strhl do vodopádu. Zraněného Čecha musel vrtulník převézt do nemocnice. Ostatních devět členů výpravy stačilo včas vysednout. Neštěstí se odehrálo na řece Steyr poblíž alpského střediska Hinterstoder, kde Rakušané české vodáky zachraňovali už loni.

Čech (31) se v pátek vydal na horskou řeku jako součást desetičlenné česko-slovenské skupiny. Podle hornorakouské policie vodáci jeli po dvou na pěti nafukovacích kanoích. Bylo právě po vydatných deštích, řeka se proto dmula rozbouřenou vodou.

Krátce před vodopádem chtěli vodáci vysednout a čluny přenést po břehu, aby se vodopádům vyhnuli. Dvě kanoe to ale nestačily a převrhly se. Třem lidem se podařilo dostat na skalnatý břeh, čtvrtý byl stržen do vodopádu. Záchrannou službu zavolal kolemjdoucí.

Ve snaze pomoci kamarádovi se ocitlo v nouzi dalších šest členů skupiny. Ti se ale nakonec dostali v pořádku na břeh. Skupina bez průvodce měla patřičné vybavení včetně vest a helem.

Rakouští záchranáři poskytovali pomoc Čechům na stejném místě také loni v červnu. Ani tehdy se posádce dvoumístné kanoe nepodařilo včas vysednout, a strhl ji proud. Nehoda se tehdy obešla bez zranění - dvaatřicetiletému muži se na poslední chvíli povedlo zachytit skály uprostřed koryta. Jeho vodácká partnerka doplavala bez zranění na břeh.

hasickajana ( 5. září 2020 15:11 )

Čech (31) se v pátek vydal na horskou řeku jako součást desetičlenné česko-slovenské skupiny


oč lépe by místo slova "součást" znělo slovo "člen"...

jako součást se ovšem bohužel vrací...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání