Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U miřejovického zdymadla zkolaboval muž (†59): Svědci i záchranáři ho oživovali marně

Muži se snažili pomoci svědci i záchranáři. Muž ale na místě zemřel.
Muži se snažili pomoci svědci i záchranáři. Muž ale na místě zemřel.  (Autor: Blesk/David Malík)
Autor: ran - 
26. srpna 2020
12:36

U zdymadla nedaleko Nelahozevsi se chodci stali svědky náhlého zhroucení postaršího muže, kterého podle všeho postihla náhlá zdravotní indispozice. Svědci i přivolaní záchranáři dělali, co mohli, ale bez úspěchu. Bohužel se muže nepodařilo zachránit, zemřel na místě. 

Ve středu ráno kolem 8. hodiny u mostu nedaleko vltavského zdymadla Miřejovice na Mělnicku zkolaboval muž (†59). Svědci mu okamžitě přispěchali na pomoc. Zavolali záchranku a dali se podle pokynů operátora tísňové linky do oživování. 

„Do příjezdu záchranářů na místě probíhala takzvaná telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace, kdy svědci prováděli oživovací pokusy s pomocí pracovníka na telefonu,“ řekla k případu mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Za pár minut na místo dorazily dvě zdravotní posádky a resuscitaci převzaly. „Přes veškerou snahu všech zúčastněných však muž zemřel,“ uzavřela mluvčí. Pitva určí přesnou příčinu smrti muže. 

Podle policie se s největší pravděpodobností jednalo o náhlé úmrtí, bez cizího zavinění. „Muž byl ročník 1961 a další okolnosti případu budou předmětem šetření,“ doplnila mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání