Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemná vzpomínka na Lucku (†37) z Bohumína: Odpočívej v ráji, vzkázali pouliční umělci

Autor: kaj - 
24. srpna 2020
05:54

Vkusně se s Lucií B. (†37), další obětí Zdeňka K. (54), loučí pouliční umělci v Bohumíně – elegantním graffiti, které je podle místních důstojnou vzpomínkou na mladou maminku.

Umělecké dílko vzniklo v těsné blízkosti bývalých kasáren. „Maloval ji podle fotky její velký kámoš. Chtěl zachovat její půvab alespoň takto. Ona měla taková díla ráda. Bohužel, už na něj shlíží jenom z nebíčka,“ řekl u malby známý oběti.

Pod obrazem v sobotu hořelo 11 svíček coby vzpomínka na stejný počet obětí žháře. „S Lucinkou zabila ta kreatura jejího muže Lukáše a jejich jedenáctiletou dceru Melanii. Snad shnije v pekle,“ rozčílil se známý.

To, co se stalo v Bohumíně 8. srpna 2020, nemá v Česku obdoby. Jde o jeden z nejhorších žhářských případů všech dob. Požár, který způsobil žhář, si vyžádal 11 mrtvých. Motivem jsou přitom partnerské neshody.

Žhář Zdeněk K. (54) se k pyromanskému činu již doznal. Podle všeho chtěl po něm spáchat sebevraždu. To se mu ale už nepovedlo. Za jeho čin mu hrozí 11 let odnětí svobody. Snad bude spravedlnosti zadostiučiněno…

Video  Úterní večerní pieta v Bohumíně  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání