Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Novodobý rytíř“ tasil proti policistům meč a kuši: Zastavil ho až policejní vyjednavač

Opilý muž tasil proti policistům meč a kuši: Hrozí mu pět let ve vězení.
Opilý muž tasil proti policistům meč a kuši: Hrozí mu pět let ve vězení.  (Autor: David Malík, Policie ČR)
Autor: VaB - 
3. srpna 2020
17:34

Nájemnice se bála o život muže v bytě, zavolala proto kroměřížské policisty. Na ty po vstupu do bytu muž zaútočil mečem a kuší! Na řadu tak musel přijít vyjednavač. 

V pátek odpoledne zavolala na linku 158 žena s tím, že se bojí o život nájemníka. Delší dobu se jí neozýval a nepřišel na schůzku, kde spolu měli probrat ukončení pronajímání bytu. 

„Policisté vyjeli k bytu v Kroměříži, kde na ně už oznamovatelka čekala. Nájemník na zvonění, ani bouchání na dveře nereagoval, proto se policisté po dohodě se ženou rozhodli vstoupit dovnitř. Dveře však ani po odemčení nešly otevřít, protože byl za nimi postavený nábytek. Nakonec se policisté dovnitř dostali. Už při vstupu do bytu hlasitě volali, že jsou policisté, a ptali se, zda je muž v pořádku,“ popsala policejní mluvčí Lenka Javorková. 

Za dveřmi si všimli siluety muže. Když je otevřeli, viděli muže, jak drží v ruce meč a mířil jím na obličej policisty! Muž nereagoval na výzvy policistů a meč vyměnil za nataženou kuši se šípem s kovovým hrotem. „Namířil na policisty a šel proti nim se slovy, aby z bytu odešli,“ uvádí mluvčí.  

„Policisté na místo přivolali další posily a vyjednavače, který byl po chvíli úspěšný. Muž pozitivně reagoval na jeho komunikaci a nakonec zbraně odložil a vyšel z bytu ven. Poté všechny své zbraně jako nože, kuši a meče, které měl v bytě, policistům vydal,“ dodala Javorková s tím, že muž byl silně opilý, při dechové zkoušce mu naměřili 3,29 promile. 

V sobotu pak muže kriminalisté po výslechu obvinili z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody. 

frantacizek ( 3. srpna 2020 19:16 )

tak k rytíři se musíte ohlásit a požádat o audienci, nedivím se, že chtěl tu drzost ztrestat..

frantacizek ( 3. srpna 2020 19:15 )

a nebyl v brnění..

frantacizek ( 3. srpna 2020 19:12 )

ještěže tam neměl i koně..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání