Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roztomilé koťátko zablokovalo provoz v České Lípě: Adoptovala ho policistka

Autor: chal - 
15. července 2020
17:01

Kdo v pondělí po druhé hodině odpoledne projížděl uliucí Purkyňova v České Lípě, musel se divit. Malé kotě tam totiž způsobilo dopravní kolaps, který museli vyřešit až policisté!

Nebyla to černá kočka a ani nepřeběhla přes cestu. Zastavila se uprostřed. Přesto řidičům a dokonce i policistům zařídila zábavu na dlouhé minuty. Strakaté koťátko stálo na silnici v ulici Purkyňova, kde si ho naštěstí všiml projíždějící 42letý řidič, a tak zastavil.

Totéž duchapřítomně udělala i mladá řidička jedoucí v protisměru. Šofér chtěl mláďátko odnést mimo silnici. „Vyplašené kotě ale zaběhlo pod auto, jehož řidička kvůli němu také zastavila, a zalezlo do jeho útrob,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kotě z vnitřku auta jen zoufale mňoukalo a bylo jisté, že ven se samo asi jen tak nedostane. Posádka obou aut se snažila bezradné zvířátko z auta vysvobodit, jenže bezvýsledně. Naštěstí se nedaleko místa zrovna nacházeli dopravní policisté Martin Kubát s Kateřinou Bydžovskou.

Řidiči se na ně obrátili s prosbou o pomoc. Policisté uspěli. Kotě bylo uvězněné v podběhu zadního kola, které bylo rozpálené. Kočce se naštěstí nic nestalo. „Tento příběh má i své šťastné pokračování. Policistka Kateřina si kotě téhož dne adoptovala a poskytla mu trvalé bydlení u ní doma,“ uzavřela mluvčí.

Video  Podobný případ z Brna: Strážníci zachránili koťátko z protihlukové stěny.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání