Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Richard (†17) umřel tátovi před očima! Zavalil ho strom a propíchl mu břicho

Chlapec zemřel, když kácel s tátou strom (ilustrační foto).
Chlapec zemřel, když kácel s tátou strom (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ran - 
15. července 2020
14:36

Teprve 17letý mladík a jeho bratr v úterý dopoledne pomáhali svému tátovi Richardu H. při těžbě dřeva v lese u obce Zliechov na Slovensku. Při tom ale došlo k tragédii. Jeden ze stromů se skutálel přímo na chlapce a větev mu probodla břicho! Pro zraněného mladíka přiletěl vrtulník, i tak ale po převozu do nemocnice bohužel zemřel. 

Lidé z obce Zliechov, kterou obklopují svahy pokryté hustými lesy, hned tušili, že se něco děje. Záchranářský vrtulník jim přistál kolem 11. hodiny dopoledne na louce pod místem, kde bylo nahlášeno vážné zranění mladého muže, když s dalšími kácel stromy.

Richard H. na kopci pracoval se dvěma svými syny. Těžili dřevo pro nejmenovanou firmu. Náhle se jeden z poražených stromů hnul po svahu a větví jednomu z bratrů, teprve 17letému mladíkovi, nešťastně probodl břicho.    

„Hodně krvácel. Chlapi, co tam byli, okamžitě volali pomoc, snesli ho dolů na louku, kde přistál vrtulník. Nejhorší je, že se to všechno stalo přímo před očima jeho otce i bratra,“ uvedl pro server Nový čas jeden z místních mužů a očitý svědek.

„Inspektorát práce Trenčín provede obhlídku místa události, přičemž předmětem výkonu inspektorů budou okolnosti vzniku úrazu i to, zda šlo o pracovní úraz,“ sdělil podle portálu mluvčí inspektorátu práce Ladislav Kerekeš. Podle něj došlo došlo v roce 2020 na Slovensku už k 18 smrtelným pracovním úrazům. Dalších 29 lidí se v práci vážně zranilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání