Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Paragánu Oldovi (†66) se neotevřel padák: Kamarádi od elitních výsadkářů truchlí a loučí se

Autor: VaB - 
15. června 2020
17:14

Bývalému výsadkáři a nadšenému parašutistovi Oldovi (†66) se v sobotu neotevřel padák, u Hořovic dopadl do křoví a zahynul! Kamarádi z vojny a parašutisté ho oplakávají.

Olda L. byl fanouškem adrenalinového seskakování s padákem. Vazby k tomu měl už od mládí, kdy jako voják sloužil u výsadkářů v Prostějově. A právě tento sport se mu stal osudným! 

Sobotního odpoledne nastoupil na palubu letadla na letišti v Tlusticích a se svými kamarády vyletěl do nebes. Odtud seskočili a padali směrem k Hořovicím na Benešovsku. Oldovi se ale neotevřel padák! Dopad do křoví pro něj byl tragický, i přes rychlou pomoc na místě zahynul.

K místu nehody se tak sjela kriminální policie, vzlétl i vrtulník s kamerou, který z výšky dokumentoval místo tragického dopadu.

Bývalí výsadkáři smutní

Po Oldovi L. (†66) truchlí spousta jeho přátel či kolegů. „Kamarádi, veteráni výsadkových jednotek a vojáci. Máme pro Vás velice smutnou zprávu. V sobotu 13.6. při svém posledním seskoku tragicky zahynul náš kamarád, člen KVV Prostějov a KVV Plzeň kolega a výsadkář tělem i duší Olda L.,“ vzpomíná na svého kamaráda nezisková organizace Červené barety. 

Podle nich skákáni doslova miloval. „Odešel do výsadkového nebe poměrně velice mlád, ve věku 66 let,“ píšou s tím, že Oldřich byl i příslušníkem 22. výsadkového pluku, na který nikdy nezanevřel. „Oldo budeš tady chybět, jak snadné je tady nebýt, ale těžké se s tím smířit. Zůstáváš v našich srdcích a budeme na Tebe vzpomínat,“ dodávají. 

Jsem v šoku!

Zdrcující zpráva o smrti Oldřicha šokovala i desítky lidí v komentářích. „Jsem v šoku , čest jeho památce," napsal Dušan. Spousta z nich Oldu oplakává, rodině vyjadřují upřímnou soustrast. 

„Opustil nás náš bratr ve zbrani, kamarád, přítel a učitel. Dávej na nás ostatní seshora pozor,“ napsal Dosy. „Čest tvé památce a modré nebe nad hlavou kamaráde,“ přidal se Pepa. 

viho ( 16. června 2020 00:52 )

Letecké sporty jsou drahý koníček. Možná měl padák s prošlou životností, protože mu "věřil". Ale zvláštní je, že se ani nepokusil otevřít záložní padák. Kdo kdy viděl sportovní parašutisty, tak si asi všimul, že mnohým z nich po určité době otrne a otevírají padák stále později. Tady to vypadá, že ho asi otevřel tak pozdě, že na záložní mu už nezbyl čas. Ale skutečnou příčinu jistě ukáže vyšetřování.

hasickajana ( 15. června 2020 20:18 )

předpokládám, že soudný člověk tuší, že tahá-li tygra za ocas, nemusí to přežít...
tragédie je, když mladý člověk zemře rukou druhého, nebo když zemře dítě - jakkoli...
ale smrt, která je příčinou životního stylu je spíš osobní záležitostí toho, kdo si ji přivodil

lunatic ( 15. června 2020 18:18 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=X-BrF-dprHw

lunatic ( 15. června 2020 18:05 )

Skutečnost je i taková,že mnozí ze sebevrahů začali závidět,což však je nehezké

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání