Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Místo brzdy sešlápl plyn: Řidič u Prostějova projel výlohou benzinky

Autor: jel, ČTK - 
27. května 2020
13:44

Řidiče, který chtěl u Prostějova odbočit na čerpací stanici, vylekalo jiné auto. Zpanikařil a skleněnou výlohou benzinky doslova prolétl. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, ale škoda je více než milionová.

Až v útrobách čerpací stanice skončila jízda pětačtyřicetiletého řidiče na D46 u Prostějova. Řidič tam chtěl odbočit, místo brzdy však omylem sešlápl plyn. „Lekl se vedle jedoucího auta,“ řekla mluvčí policie Lenka Vaková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda však přesáhla 1,2 milionu korun.

Nehoda se stala v úterý odpoledne na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov ve chvíli, kdy řidič vozidla Ford Galaxy na 22. kilometru dálnice chtěl odbočit na čerpací stanici. Začal se proto řadit do pravého odbočovacího pruhu. „Během tohoto manévru jej však vylekalo vozidlo, které jelo tím samým směrem ve druhém jízdním pruhu. Řidič fordu proto omylem sešlápl plyn a jakmile projel odbočovacím pruhem, najel na travnatý pás, kde narazil do dopravní značky a pokračoval dál,“ popsala policejní mluvčí.

Jeho jízdu ukončil až náraz do budovy čerpací stanice. Auto prorazilo výlohu budovy a smetlo židle a stolky uvnitř. Test na alkohol měl řidič negativní, škoda na vozidle, budově i vybavení čerpací stanice se vyšplhala na 1,26 milionu korun. Policisté dopravní nehodu vyřešili uložením pokuty 2000 korun, dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání