Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při požáru v Havířově zemřely 2 děti: Holčičku jsem vynesl, kluci (†3 a †5) tam zůstali, popsal soused

Aktualizováno -
19. května 2020
05:48
Autor: rc - 
18. května 2020
19:02

Tragédie se odehrála v pondělí v Havířově-Šumbarku. V jednom z bytů, který se nacházel v prvním patře dvoupatrového domu, vypukl požár. V domě byly tři děti. Podle televie Polar se v bytě nacházeli dva chlapci (†3 a †4), kteří požár nepřežili a holčička (8), kterou měl z plamenů vynést odvážný soused.

Moravskoslezští hasiči v pondělí odpoledne kolem půl čtvrté vyjížděli k požáru, který vypukl v jednom z tamních bytů v Havířově-Šumbarku. K požáru se sjelo pět jednotek hasičů. V bytě se nacházely tři děti. „Požár vznikl z doposud přesně nezjištěných příčin v bytové jednotce v 1. patře dvoupatrového domu. V době požáru se v předmětném bytě nacházely tři nezletilé osoby,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Video  Ničivý požár v Havířově: Dvě děti zemřely v plamenech  - obyvatelka Havířova
Video se připravuje ...

Podle informací hasičů však dvě děti požár nepřežily. „Požár nepřežily dvě děti, třetí dítě se podařilo zachránit kolemjdoucím mužem,“ uvedl v prohlášení mluvčí hasičů Petr Kůdela. Podle informací televize Polar měl být zachráncem soused, který měl vykopnout dveře a vrhnout se do zakouřeného bytu, aby dítě zachránil. 

„Viděl jsem, že tam hoří, přiběhl jsem k bytu, vykopl dveře a vynesl jsem jednu malou holčičku, dál do bytu už jsme se kvůli ohni nedostali,“ uvedl pro televizi Polar zachránce Karel. Podle informací televize požár nepřežili dva malí chlapci, kterým mělo být 3 a 4 roky. Zachráněné holčičce je osm let.

„Stojím venku před železářstvím a slyším nějaké praskání. Otočím se a dým. Říkám lidem okolo: hoří! Volal asi jako první hasiče a za chvilku tady byli. V náručí, myslím, vynesli dvě malé děti,“ uvedla pro Blesk.cz svědkyně tragédie. Podle TV Nova si matka dětí byla v době neštěstí vyzvednout nový občanský průkaz.

Příčina požáru není jasná, vše je zatím v šetření. „Zásah hasičů byl v silně zakouřeném bytě 3+1 náročný, oheň dostali pod kontrolu za dvacet minut, dohašování jim zabralo více než hodinu,“ dodal mluvčí hasičů.

Kromě havířovských policistů se na místo dostavili i karvinští kriminalisté, kteří v úzké spolupráci s vyšetřovatelem hasičů a s velitelem zásahu okamžitě prošetřovali a nadále intenzivně prověřují všechny možné důvody zahoření,“‎ dodal policejní mluvčí. 

Video  Tragický požár v Havířově nepřežily dvě děti: Třetí zachránil kolemjdoucí  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

PPP150W ( 19. května 2020 23:56 )

To máte doma pěkný brajgl. A vaše dcera chodí v jedněch botech, že si ani nevšimla, že z ostatních vyrostla? Tímhle bych asi, být vámi moc neargumentoval.

krasomila ( 19. května 2020 11:36 )

Tak ono se to chytře kecá, jak byste je vzal s sebou. Třeba tam musela být v určitou hodinu a oblékat tři děti... Pro nás posledně musel přijet přítel, protože téměř třináctiletá dcera náhle zjistila, že ji dvoje boty počůrala kočka a ostatní ji tlačí.

PPP150W ( 19. května 2020 08:42 )

Pro California. Máte na mysli tuto úžasnou Ameriku, kde je zákon nade vše? V americkém státě Michigan. Devítiletý chlapec tu podle policie zastřelil svou matku Pauline Randolovou!
V americkém státu Colorado. Tříletá holčička zemřela poté, co ji její bratr omylem zastřelil, když si spolu hráli.
Americká policie musí nyní vyřešit zločin, kdy Chlapec zastřelil svojí sestru zřejmě kvůli tomu, že mu nechtěla půjčit ovladač k videohře.
Pět členů vlastní rodiny zastřelil ve svém domově v americkém státě Alabama čtrnáctiletý chlapec.
Brutální masakr se odehrál na Silvestra v americkém státě New Jersey. Šestnáctiletý chlapec zřejmě zastřelil své rodiče, sestru a rodinnou přítelkyni.
Kde ty děti, u všech čertů, berou zbraně? Nechcete se raději věnovat vaší kriminalitě a neplivat na zemi, kterou jste opustil? Jistě, všude jsou lidé, kteří si zákony vysvětlují po svém, nebo lidé, kteří nejsou důslední v jejich prosazování, ale srovnávet ČR s USA je směšné.

Anifa ( 19. května 2020 08:24 )

Obrovská tragedie. Nevím jak to bylo ,ale rozhodně to nemají teď maminky lehké. Zavřené školky,školy, obava o zaměstnání.Třeba nutně občanku potřebovala.Děti 9 a 5 jsou podle mne schopné chvilku počkat někde bez dozoru.Rodině upřímnou soustrast

ivoadller ( 19. května 2020 08:12 )

California už zase chlastá dezinfekci, jak doporučoval ten jejich vrchní pablb Donald.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání