Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Česku řádí falešný pošťák: V balíčku za tisíce doručí cihlu či lahev od vína!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia)
Autor: VaB - 
18. května 2020
15:44

Újezdem nad Lesy se potlouká falešný pošťák! Lidem předává balíky, za které si inkasuje nemalé částky. Obsah balíčku je ale úplně jiný! Jde po něm policie.

Obyvatelé Újezdu nad Lesy se potýkají s nepochopitelným problémem. Ulicemi tam chodí falešný pošťák, lidem předává balíčky.

Za jeden baliček si nechal dát tři tisíce korun na ruku, jenže uvnitř nebyla drahá zásilka, ale flaška od vína. 

„Právě jsme byli okradeni, tento člověk se vydával za pracovníka České pošty a manželka od něj převzala balík za 3 tisíce korun, ve kterém byla prázdná lahev. Balík byl na mé jméno,“ podělil se o svou zkušenost Pavel.

 

A není sám, okradených je hned několik. „Tak hlásím, že falešný pošťák inkasuje dále. Dneska převzala kolegyně na prodejně balíček za 999 korun s cihlou uvnitř. Mladík měl tu drzost, že volal manželovi, na jakou adresu to má doručit,“ přidala se Petra. 

Nikdo z podvedených neváhal a vše oznámil na policii. „Přijali jsme několik oznámení tohoto protiprávního jednání a případem se zabýváme. Dále žádáme další poškozené, aby se ozvali na linku 158,“ uvedla pro Blesk.cz tisková mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Podle komentujících na facebooku je balík věrohodný. „Balíček má pěkně vymakaný,“ popsala Petra. Je na něm nalepeno vše, co je na opravdovém balíčku od České pošty.

Podle Petry jde o mladého štíhlého muže, vysoký je maximálně 170 centimetrů. Vlasy má světlé hnědé, nebo do špinavé blond. 

A co radí Česká pošta? „Radíme přebírat zásilky, o kterých víte, že jste si je objednali, případně zda znáte odesílatele. Tyto případy nejsou časté, čas od času se ale podobný skutek objeví,“ uvedl pro Blesk mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

frantacizek ( 18. května 2020 23:33 )

pravděpodobně nějaký recesista - cihla - základní kámen stavby a láhev vína - následný křest položení základního kamene. Akorát by to měl balit obé v packu, jinak je to podvod

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání