Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sáhni si a uteč: Večerní zvrhlík útočí na ženy ve výtahu i na ulici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: VaB - 
5. května 2020
10:19

Dvacetiletý mladík se stal postrachem Jirkova! Ženám sahal do intimních míst a pak rychle prchal. Začal s tím v únoru, v dubnu své choutky opět zopakoval. Policie jeho obvinění rozšířila.

Ústečtí policisté se v únoru letošního roku zabývali případem mladého muže, který v Jirkově na Chomutovsku sahal náhodným dívkám a ženám do jejich intimních míst. Zaevidovali pět případů, všechny se odehrály ve večerních hodinách. 

„Neznámý muž ve večerních hodinách přistoupil k ženě či dívce, sáhnul jí přes oděv do blízkosti intimních míst a poté ihned z místa utekl, aniž by došlo k jakémukoliv dalšímu násilnému či agresivnímu jednání z jeho strany. Skutky se staly buď na ulici, anebo v panelovém domě, kam za dotyčnou muž vešel,“ uvedla v únoru policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na základě tehdy zveřejněné výzvy se na policii obrátila další žena, kterou také muž osahával. Díky usilovné práci se policistům podařilo zjistit totožnost tajemného muže a zadržet ho. 

Každý by si řekl, že toho mladík po zadržení policií nechá. Naopak, mladík ve své činnosti pokračoval. Chomutovští policisté tak ke konci dubna přijali podobné oznámení jako v únoru. „V minulém týdnu přijali chomutovští policisté oznámení ženy, které měl neznámý muž sáhnout na intimní místa a utéct. K události podle 44leté ženy došlo odpoledne, když se vracela z práce. Nejdřív si k ní v trolejbusu přisedl mladík, jehož nezná. Když pak byla v místě svého bydliště v suterénu panelového domu a čekala na výtah, tak dovnitř vešel stejný muž, který naproti ní seděl před chvílí v trolejbusu. Ten jí měl rukou sáhnout do rozkroku a utéct,“ uvedla Glogovská.

Kriminalistům se rychle podařilo zjistit, že jde o mladíka, který takto obtěžoval ženy v únoru. „Během vyšetřování únorových skutků vyšlo najevo i další jednání, jehož se dotyčný měl dopustit již 4. února v Jirkově.  V pozdních večerních hodinách měl v jedné z jirkovských ulic zezadu sáhnout do rozkroku 28leté ženě,“ dodala Glogovská.

Původní obvinění z trestného činu výtržnictví policie rozšířila o další dva skutky. Pokud soud prokáže mladíkovi vinu, hrozí mu až dvouleté vězení.   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání