Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dívka se zhroutila po otevření zásilky z Číny: Důvod kolapsu odhalen!

Nemocnice Na Bulovce
Nemocnice Na Bulovce  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: shp - 
28. února 2020
21:28

Rodina z Brandýsa nad Labem zažila ve čtvrtek horké chvíle poté, co otevřela zásilku z Číny. Dívka z ní vzala voňavku, ke které si přičichla a vzápětí se začala dusit a zkolabovala. Špatně se udělalo i mamince a později i dalšímu příbuznému. Nyní se už ví, co za jejich zdravotními problémy stálo.

Dívka i její matka musely být transportovány na pražskou Bulovku. Tam skončil později i další příbuzný, u něhož se problémy taktéž objevily. V pátek naštěstí přišla dobrá zpráva. I když se rodině udělalo nevolno, nešlo jí o život. Šlo o silnou alergickou reakci.

Chemický rozbor

Neznámou látku předal (příbuzný) do laboratoře Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany,“ vypověděla Deníku mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. O její rozbor se postarali chemičtí specialisté v Kamenné u Milína na Příbramsku.

Vedoucí laboratoře Markéta Weisheitelová rozbor nekomentovala, protože k tomu nemá oprávnění a odkázala na policii. Její mluvčí Nováková vypověděla, že jde o těkavou látku, která není životu nebezpečná. Šlo opravdu o alergickou reakci, která rodinu pochopitelně polekala.

V sobotu ji propustí

Pacientka není v ohrožení, jen z preventivních důvodů zůstala na pozorování pod lékařským dohledem,“ řekla Nováková. Dívka by měla být domů propuštěna v sobotu. Její příbuzní již jsou zpátky v Brandýse nad Labem.

skaara ( 29. února 2020 12:55 )

Tak to se mi tedy hodně ulevilo, že to byla jen alergická reakce, protože jsem taky z Brandýsa nad Labem a nedovedu si představit jak by se tady řešil případný koronavirus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání