Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dívka zkolabovala po otevření zásilky z Číny: S rodiči skončili na Bulovce

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: ZZS MSK)
Autor: VaB - 
27. února 2020
18:56

Drama v Brandýse nad Labem! Nezletilá dívka si přičichla k voňavce z Číny a udělalo se jí zle. V nemocnici skončila ona a oba dva její rodiče. Hasiči a záchranáři zasahovali v ochranných oblecích.

Všechny záchranné složky musely ve čtvrtek odpoledne vyjíždět do Brandýsa nad Labem. Podle mluvčích se zde dívka nadýchala neznámé látky, kterou si měla objednat ze zahraničí. Podle informací Blesku šlo o zásilku s voňavkou z Číny. 

„Policii to bylo oznámeno záchrannou službou v 14:55, dle prvotních informací žena obdržela balíček, který si objednala ze zahraničí. Když ho otevřela a k lahvičce si čichla, udělalo se jí nevolno. Z tohoto důvodu byla převezena i s druhou ženou, která byla u toho, k preventivnímu vyšetření do pražské nemocnice,“ uvedla Blesku mluvčí policie Vendulka Marečková. Podle ní byla lahvička hasiči převezena k expertíze. Případem se policie zabývá.

Na místě zasahovala i záchranná služba. „Volající nám oznámil, že otevřel balíček a v něm byla nějaká lahvička s neznámou látkou. Poté, co se osoba nadýchala, byla dušná, měla problémy s dýcháním. Po vyšetření byla nezletilá dívka a maminka převezena do nemocnice na Bulovce k dovyšetření. Poté byla na místo poslána další posádka, muži se udělalo nevolno a byl také transportován,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. 

Podle serveru TN.cz dívka poté, co si k lahvičce přičichla, zkolabovala. Obsah lahvičky nyní zkoumají odborníci. Podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové zasahovala na místě chemická laboratoř z Kamenice. „Zasahovali jsme v ochranných oblecích a vytyčili jsme nebezpečnou zónu,“ uvedla. 

krtek. ( 28. února 2020 16:52 )

taky tak, ale nikdy mne nenapadlo k tomu čichat

ostuda ( 28. února 2020 09:57 )

v mobilech, tv a jiných přístrojích je toho stejně mraky z číny, vyhnout se nelze

ostuda ( 28. února 2020 09:55 )

radši voňafnout než voňafku

Delix55 ( 28. února 2020 09:51 )

Zase Bulovka zase Praha *** z Plesku!

dietr ( 28. února 2020 08:45 )

ještě že si to nekoupila v Polsku, už by byla pod drnem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání