Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý řidič smetl na přechodu kočárek s miminkem: Chlapec je v kritickém stavu!

Autor: jžk - 
11. února 2020
20:54

Řidič na Ukrajině zachytil kamerou děsivý okamžik, kdy rychle projíždějící auto na přechodu srazí kočárek i s kojencem a doslova ho vyrve nicnetušící matce z rukou. 

Záběry z autokamery ukazují, jak je kočárek nárazem vymrštěn do vzduchu a zdeformovaný dopadne na druhý okraj vozovky. Stalo se tak minulý pátek v ukrajinském městě Enerhodar. Z auta vystoupili dva muži, včetně opilého řidiče, a okamžitě běželi na pomoc vyděšené ženě.

„Řidič se mi začal omlouvat, byl z něj strašně cítit alkohol,“ uvedla pro místní zpravodaj Maria Tkachenko (34), novopečená maminka. Její teprve tříměsíční dítě bylo převezeno do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde je pod neustálým dohledem lékařů. Chlapeček naštěstí nemá žádné zlomeniny nebo poranění hlavy, přesto byl v kritickém stavu.

Devětatřicetiletý řidič byl na místě zadržen a poslán na lékařskou prohlídku. Při ní mu v krvi našli 1,85 promile alkoholu. V současné době je trestně stíhán a hrozí mu až tři roky vězení. „Nechci, aby ho zavřeli, ale aby mu zakázali řídit,“ dodala paní Tkachenko.

Video  Opilý řidič na přechodu na Ukrajině srazil kočárek s dítětem. 
Video se připravuje ...

pajato73 ( 12. února 2020 07:59 )

no tak nevim, tim, ze to prvni Auto uz stalo, asi zastinilo pohled do dalsiho pruhu... kdyz vidim, ze Auto stoji, tak jdu a bez kocarku by se ji i povedlo zastavit, jenze tim, ze tlaci kocarek pred sebou, ma darovane 2 metry.... nedavej ji vinu, nemuze za to ani milimetr!!! prece neni mozne, ze v posledni dobe ridici jezdi po lidech jako po mravencich!!! to je vina ridicu a ne chodcu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání