Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kněze Petra přistihli při krádeži kondomů?! Z farnosti musel odejít

Otce Petra přistihli při krádeži kondomů?! Z farnosti musel odejít.
Otce Petra přistihli při krádeži kondomů?! Z farnosti musel odejít.  (Autor: Archiv Blesku, Shutterstock)
Autor: yks - 
5. února 2020
13:04

Farníci z obce Jasionka v Polsku řešili od prosince velký skandál. Kněze z jejich kostelíku, otce Petra W. údajně přistihli v supermarketu Beruška v 70 kilometrů vzdáleném okresním městě Krosno při krádeži mužské ochrany. 

Incident ukončil již tak kontroverzní působení kněze v obci. Farníci si na něj totiž stěžovali opakovaně, teprve „kondomová aféra“ ale vedla k jeho odchodu. Informuje o tom polský zpravodajský portál Fakt 24 s odvoláním na server Wirtualna Polska. Incident prý už šetří místní policie.

Petr byl knězem v obci Jasionka na východě Polska s asi 1100 věřícími. Ti si na něj stěžovali již dříve biskupovi. Nebyl podle nich schopen zastávat svou službu, a navíc měli neshody i ve finančních otázkách. 

Otec Petr prý mezi věřícími uspořádal sbírku na stavební a rekonstrukční práce. Rozdělil obyvatele do skupin po 20 domech a požadoval, aby každá skupina vedla záznamy o poskytnutých darech. To se ale místním vůbec nezamlouvalo, stejně tak jako jeho životní styl. 

Podle zmíněných stránek kněz vzbudil pohoršení i tím, že zatímco farníci mezi sebou vybírali peníze na stavbu, on si koupil nové auto a skútr. Místní prý už ani nechtěli, aby učil jejich děti náboženství. 

Po skandálu s prezervativy nastoupil na Petrovo místo jiný duchovní. Ten informoval věřící, že jejich bývalý farář rezignoval na vlastní žádost a dostal rok na to, aby si promyslel svou budoucnost. To podle zmíněných polských médií potvrdil i mluvčí příslušné arcidiecéze otec Bartosz Rajnowski. Informaci o ukradených kondomech komentovat odmítl.

-anonym01 ( 5. února 2020 17:37 )

CO FLÁTERNÍK, TO ÚCHYL A ZLODĚJ

Lubomír Babáček ( 5. února 2020 14:28 )

Ještě nějaké "věřící" pr.se není ochotno přiznat, že náboženství a to v jakékoli podobě je pouhá zástěrka a hlavně největším pokrytectvím, co vůbec existuje?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání